Gå till innehållet

Fira på egen hand eller tillsammans med vänner

Under den andra helgen i september finns det orsak att höja en skål för kulturmiljön och hissa flaggan i topp!

Ordna en fest för att uppmärksamma ditt eget hem, stugan eller närmiljön. Gör en utflykt till ditt favoritställe eller till ett ställe du aldrig har besökt tidigare. Ordna talko och utveckla din miljö ytterligare.

Det är fritt fram att uppmärksamma dagarna på det sätt man vill. Huvudsaken är att vi värdesätter vår gemensamma miljö och handlar enligt det. Vars och ens närmiljö utgör kulturmiljöer. Det är något som är värt att fira och vårda väl!

Sprid ordet

Dela ditt eget evenemang i sociala medier med hashtaggarna #kulttuuriympäristöpäivät och #kulturmiljödagarna. Du kan även föreslå att evenemanget ska behandlas i kulturmiljöbloggen eller i form av en nyhet på webbplatsen Varkulturmiljo.fi.

syodaanyhdessa
Vi äter tillsammans i kulturmiljön 2017

Kulturmiljön är en miljö som formats av människan. Det kan vara fråga om en åker, ett hem eller en stad!
Under kulturmiljödagarna den 28 juni–10 september 2017 samlas vi med nära och kära och äter tillsammans. Tillred mat hemma eller på stugan, eller utomhus på en närliggande åker eller i en park. Packa matsäck och gå ut i naturen. Ordna talko med något sött till kaffet och bidra till att göra din närmiljö ännu bättre.

Kulturmiljödagarna och projektet Vi äter tillsammans uppmuntrar till gemensamma matstunder och vill se en diskussion i sociala medier om kulturmiljöns betydelse och om vikten av att äta tillsammans.
Vi går på picknick till favoritstället!
Vilken är den bästa platsen för att äta tillsammans?
Vilken kulturmiljö är viktigast för dig, och varför?
Vad innebär det att äta tillsammans?

Kom med: Vi äter tillsammans i landskap av alla de slag

Berätta
#kulturmiljödagarna #kulttuuriympäristöpäivät
#viätertillsammans #syödäänyhdessä

Publicerad 8.4.2016 kl. 11.21, uppdaterad 22.5.2017 kl. 14.56