Gå till innehållet

Kom med i evenemangen!

Såväl organisationer som privatpersoner är välkomna att ordna evenemang under kulturmiljödagarna. Huvudevenemanget för kulturmiljödagarna är i september.

Vilken form av deltagande passar dig?

Du kan ordna ett publikt evenemang, fira privat eller med din närmaste krets eller delta i evenemang som ordnas i Finland och på andra håll i Europa.

Det kan exempelvis vara fråga om en utfärd, en guidad rundtur eller öppet hus. Du kan ordna talko, eller varför inte hänga arbetsoverallen i garderoben och i stället sammankalla goda vänner och höja en skål för den miljö som betyder mycket för er. Stilen och innehållet är fritt!

Anteckna de evenemang som är öppna för allmänheten i evenemangskalendern på denna webbplats. När det gäller organisationsinterna evenemang och olika gruppers privata tillställningar får bilder och stämningar gärna delas på sociala medier med hashtaggarna #kulttuuriympäristöpäivät och #kulturmiljödagarna.

Kulturmiljöevenemang vid Botby gård i Helsingfors 2014.
Genom att ordna ett evenemang under Europeiska kulturmiljödagarna kan du ge synlighet åt platser i din egen kulturmiljö. © Bild: Jonina Vaahtolammi, Finlands Hembygdsförbund.
Publicerad 8.4.2016 kl. 11.59, uppdaterad 2.1.2018 kl. 16.01