Europeiska kulturmiljödagarna

 

Europeiska kulturmiljödagarna (eng. European Heritage Days) uppmärksammas varje höst runt om i Europa. Cirka 30 miljoner människor i 50 länder deltar i de tiotusentals evenemang som ordnas.

Temat för de europeiska kulturmiljödagarna i Finland 2019 är Konstens och underhållningens rum och temat för 2020 är Plats för lärande. 

Internationella landskapsdagen firas som en del av kulturmiljödagarna

Söndagen den 20 oktober firas den internationella landskapsdagen, och i år är det europeiska temat Vardagslandskap och vatten.

Bygg upp stämningen inför landskapsdagen redan nu. Njut av landskapet i din omgivning och fotografera olika vattenelement i din vardag. Dela bilderna på Instagram med hashtaggen #vardagslandskap eller  #arkimaisema .

Den 20 oktober kan du packa din ryggsäck och göra en utflykt med kameran i beredskap. På vilka olika sätt ingår vatten i din närmiljö? Fotokampanjen kulminerar i en tävling bland de bidrag som under landskapsdagen har publicerats på offentliga konton på Instagram med hashtaggen #vardagslandskap eller #arkimaisema.

Syftet med kulturmiljödagarna är att

  • uppmärksamma vår unika kulturmiljö,
  • se kulturmiljön som en resurs och en källa till välbefinnande,
  • inse närmiljöns värden – den egna vardagsmiljön är en värdefull kulturmiljö som det lönar sig att uppmärksamma och värna.

Man kan delta i kulturmiljödagarna på det sätt man vill. Det ordnas evenemang av alla de slag på olika håll i Europa – också du kan ordna ett eget!

Använd hashtaggarna #kulttuuriympäristöpäivät och #kulturmiljödagarna i sociala medier

European Heritage Days är Europarådets och Europeiska kommissionens gemensamma programhelhet.

ehdruotsilogo

 


           
         

Kulturmiljödagarna i Facebook

Publicerad 5.4.2016 kl. 15.18, uppdaterad 25.9.2019 kl. 14.45
Ämne: