Nurkantakana.fi -aineisto tuo ideoita kulttuuriympäristökasvatukseen

Uutinen 24.10.2016 klo 15.54
nurkantakana1
Nurkantakana.fi -sivuille on poimittu 10 oivaltavaa esimerkkiä kulttuuriympäristökasvatuksesta ympäri maan. Mallit kehittävät ympäristösuhdetta ja vahvistavat kulttuurin lukutaitoa. © Kuva: Kuvakaappaus Nurkantakana.fi-sivustolta

Salainen puutarha, mobiilireitti maastossa vai aikamatka sadan vuoden taa? Nurkantakana.fi sisältää kymmenen eri puolilta Suomea koottua ja mallinnettua ideaa kulttuuriympäristökasvatukseen. Kaikki aineisto on maksutonta ja vapaasti hyödynnettävissä. Aineiston on laatinut Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura osana Maaseudun Sivistysliiton Paikan tuntu -hanketta.

Nurkantakana.fi tarjoaa opettajille, ohjaajille, kasvattajille ja kouluttajille valmiita malleja lasten ja nuorten ympäristösuhteen sekä kulttuurisen osaamisen ja osallisuuden vahvistamiseksi. Nurkantakana.fi-aineisto tukee kouluja ja opettajia kulttuuriseen osaamiseen, ilmaisuun ja vuorovaikutukseen sekä kestävään kehitykseen liittyvien monialaisten oppimiskokonaisuuksien rakentamisessa. Jokaisessa mallissa opastetaan myös, miten voi aloittaa yhteistyön kunnan ja alueen muiden toimijoiden kuten taiteilijoiden, kotiseutuyhdistysten tai kaupunkisuunnittelun kanssa.

#nurkantakana on myös kulttuuriympäristösitoumus

Syksyllä 2016 Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ja Maaseudun Sivistysliitto järjestivät #nurkantakana -kampanjan.  #nurkantakana -kampanja toteuttaa Kulttuuriympäristöstrategiaa parantamalla jo olemassa olevien aineistojen saatavuutta sekä tukemalla uusien yhteistyömuotojen ja -verkostojen kehittymistä. Tutustu sitoumukseen: Kulttuurinen osaaminen osaksi ympäristö- ja kestävän kehityksen kasvatusta.

nurkantakana2
Yhdessä tekeminen ja kokeminen on parasta maaperää sukupolvien väliselle kohtaamiselle. Retkellä yhteiseen perintöön -mallissa seikkaillaan kiehtovissa kohteissa, tutustutaan toisiin sekä oman yhteisön menneisyyteen, jutellaan, muistellaan, opitaan – ja nautitaan retkitunnelmasta! © Kuva: Kuvakaappaus Nurkantakana.fi-sivuston Retkellä yhteiseen perintöön -mallista

 

Lue lisää: