Kestävä kehitys tavaksi ja kulttuuriympäristö tutuksi

Uutinen 20.12.2016 klo 15.50
myllypuro
Kotikaupunkipolku yhdistää eri tavoin merkitykselliset lähiympäristön paikat kävelyreitiksi. Tässä esimerkkinä Myllypuro Helsingissä. © Kuva: Pauli Saloranta

Tapahtuma- ja projektituottajapalveluja tarjoava Eventsi on tehnyt kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen, jossa yritys sitoutuu arjessaan pienentämään ekologista jalanjälkeä ja säästämään luonnonvaroja. ”Koemme kestävän kehityksen sitoumuksen tärkeänä väylänä tuoda julki omat arvomme. Jokainen organisaatio, oli sitten iso tai pieni, ja jokainen ihminen voi omassa toiminnassaan toimia kestävän kehityksen periaatteiden mukaan”, Eventsin omistaja Petra Vairimaa kertoo.

”Me sitouduimme liikkumaan kestävällä tavalla. Kuljemme työmatkat mahdollisimman paljon jalan, polkupyörällä tai julkisilla liikennevälineillä. Lupauduimme myös viestimään kestävän kehityksen toimintamallista ja edistämään sen tunnettuutta, myös kansainvälisesti”, Vairimaa jatkaa.

Kulttuuriympäristö tutuksi kotikaupunkipoluilla

Eventsi tekee yhteistyötä muun muassa Suomen Kotikaupunkipolkujen kanssa. Pauli Salorannan kehittämät kotikaupunkipolut ovat kävelyreittejä, jotka esittelevät kaupunginosien historiaa ja nykyisyyttä, luontoa ja kulttuuriperintöä, rakennuksia sekä merkittäviä henkilöhahmoja - suoraan paikan päällä koettuna.

”Itse kunkin lähimmästä elinpiiristä löytyy kulttuuriympäristöä, josta kannattaa olla ylpeä. Oman ympäristön tunteminen on edellytys sen arvostamiselle. Kotikaupunkipolut ja esimerkiksi Kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat avaavat uusia näkökulmia tuttuihin kulmiin alueella jo asuville, tukevat alueelle muuttavien kotiutumista ja tarjoavat elämyksiä matkailijoille. Me kaikki voimme omalta osaltamme vaikuttaa asuinympäristömme viihtyisyyteen ja yhteisöllisyyteen”, Vairimaa toteaa.