Hyppää sisältöön

Kulttuuriympäristön suojelu

Kulttuuriympäristön suojelu varmistaa sen säilymisen jälkipolville. Suojeluun vaikuttavat lainsäädäntö, ympäristö- ja kulttuurihallinnon yhteistyö sekä kansalaisten oma toiminta. Kulttuuriympäristön hyvä hoito edistää kohteiden säilymistä ja tukee myös kestävän kehityksen tavoitteita sekä vähentää ilmastokuormaa.

Lapsi ja aikuinen viljalypalstalla.
Suojelulla varmistetaan kulttuuriympäristön säilyminen myös tulavaisuudessa. © Kuva: Laura Rautjoki, YHAn kuvapankki.
RSS

Artikkeleita aiheesta

Tänä kesänä kannattaa ottaa tilaisuudesta vaari ja pistäytyä kylään maisemaan sekä lähiseuduille 8.7.2020 14.26
Poikkeuksellinen kevät ja kesä ovat muistuttaneet luonnon ja maisemien merkityksestä. Oman asuinympäristön luontokohteiden virkistävä vaikutus on korostunut aikana, jolloin muut aktiviteetit ovat olleet pannassa. Suomalaisia maisemia ihaillaan myös lomalla, sillä tämän vuoden lomasesongista uumoillaan Suomi-matkailun huippukesää.
Onko rakennettu ympäristö kulttuuriperintöä? 1.3.2018 12.18
Aura Kivilaakso
Suomessa on tutkittu ensimmäistä kertaa kattavasti ihmisten asenteita ja arvostuksia kulttuuriperintöä kohtaan. Valtaosa vastaajista koki kulttuuriperinnön ja sen säilyttämisen tärkeäksi. Mutta mikä on rakennetun ympäristön asema ihmisten mielikuvissa?
Muinaisjäännösten arvo yhteisenä kulttuuriperintönämme 11.2.2014 11.24
Johanna Enqvist
Muinaisjäännösten arvon tai merkittävyyden arviointi on arkeologisen kulttuuriperinnön hallinnoinnin ja suojelun keskeisimpiä kysymyksiä. Käytännön suojelutyössä muinaisjäännösten arvottamista joudutaan tekemään jatkuvasti. Mikä onkaan arvokasta?
Lisää artikkeleita aiheesta
Julkaistu 4.12.2015 klo 13.26, päivitetty 3.3.2016 klo 13.02