Yläkoululaiset kirjoittivat kotikaupungistaan Porvoosta haiku-runoja Instagramiin – menestyivät kulttuuriympäristökilpailussa

Uutinen 16.1.2017 klo 10.24
kuvakaappaus porvoo
Porvoolaiset seitsemäsluokkalaiset osallistuivat Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailuun Instagram-tilille kootuilla kuvilla ja runoilla. © Kuvakaappaus kilpailutyöstä

Lasten ja nuorten Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa Suomessa. Kilpailutyön voi toteuttaa vapaasti eri ilmaiskukeinoja yhdistellen, esimerkiksi valokuvien, tekstien, verkkosivun tai blogin avulla. Kilpailuraatina toimi Euroopan kulttuuriympäristöpäivien työryhmä, joka jakoi vuoden 2016 kilpailussa pääpalkinnon lisäksi kiitoksia eri tavoin ansioituneille töille. Porvoolainen yläkoululuokka sai erityiskiitokset oivaltavasta esitystavasta.

Instagramissa jaetut kuvat ja runot Porvoosta toivat erityiskiitokset kilpailussa

Porvoolaisen Lyceiparkens skolan oppilaat ovat perustaneet omille paikoilleen Instagram-tilit. Ryhmät esittelevät kotikaupunkiaan valokuvin ja niistä kertovin haiku-runoin, jotka on kirjoitettu kekseliäästi hashtagien muotoon.

”Runojen kautta kerromme kustakin paikasta, mitä teemme siellä, sekä mitä tunteita se herättää”, seitsemäsluokkalaiset kertovat ja työssä näkyykin paikan henki.

Lopputulos on raikas, visuaalisesti kaunis ja työn toteutuksessa oli hienosti yhdistelty erilaisia ilmaisumuotoja. Raati kiitti ryhmää erityisesti viestintäkanavan valinnasta – työ on heti kaikkien Instagramin käyttäjien katsottavissa.

borgaa
Porvoonjoen sillan alla näkyy syysmaisemaa ja käydään Pokemon-jahdissa. © Kuvakaappaus kilpailutyöstä

Tutustu kilpailutöihin:

Kulttuuriympäristön tekijät

  • Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu järjestetään vuosittain ja siihen voivat osallistua kaikki alle 18 -vuotiaat.
  • Kilpailun teema vuonna 2016 oli Meidän paikka.
  • Kilpailu tukee lasten ja nuorten kulttuuri-identiteetin ja ympäristösuhteen muodostumista. Se edistää lasten ja nuorten paikallisen kulttuuriympäristön tuntemusta, arvostusta ja arviointitaitoja. Kilpailuun osallistuminen vahvistaa lasten ja nuorten osallistumista, vaikuttamista ja kansalaistoimintaa lähiympäristössä sekä laajemmin yhteiskunnassa. Kilpailu tukee päiväkotien, koulujen, oppilaitosten, järjestöjen ja muiden toimijoiden kulttuuri-, ympäristö- ja kestävän kehityksen kasvatusta.
  • Kilpailu on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivät-ohjelmaa Suomessa. Kulttuuriympäristöpäiviä vietetään syksyisin ympäri Eurooppaa ja kaikkiaan 50 maassa noin 20 miljoonaa ihmistä osallistuu kymmeniin tuhansiin tapahtumiin.