Hyppää sisältöön

Viihteen ja taiteen tiloissa 2019

Altistu – pysähdy – liikutu – vaikutu!

Viihteen ja taiteen tiloissa1
 

Vuonna 2019 Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä altistutaan kohtaamisille viihteen ja taiteen äärellä.

Millainen taide pysäyttää? Millainen viihde herättää ajatuksia? Mikä saa hymyilemään, nauramaan ja itkemään? Millainen tila herättää tarinat eloon? Erilaiset elämykset sykähdyttävät ja nostavat meidät arjen yläpuolelle. Taiteen ja viihteen teemavuonna tuodaan esille taiteen tekeminen ja kokeminen, viihteen eri muodot sekä kokijoiden näkökulmat ja elämykset. Tärkeitä ovat myös paikat, joissa kokemus ja elämys syntyy.

Koko Eurooppa juhlii

Ympäri Euroopan juhlitaan kulttuuriperintöä ja erilaisia ympäristöjä teemalla Arts and Entertainment.

Taide ja viihde yhdistävät Eurooppaa: musiikki soi ja tanssi vie mukanaan, kun kansalaiset ympäri Euroopan nauttivat viihteestä ja taiteesta elokuvateattereissa, museoissa, puistoissa ja konserttisaleissa. Meitä ilahduttavat myös sirkustaide, kirjallisuus, näyttämö- ja kuvataide sekä tuhannet erilaiset festivaalit.

Kuka voi osallistua?

Kutsumme tapahtumanjärjestäjiksi viihteen ja taiteen teeman ympärille kaikki maamme kirjastot, museot, moninaiset taide- ja kulttuuriseurat, nuoriso- ja harrasteseurat sekä muut aiheesta kiinnostuneet – jokainen on tervetullut järjestämään ohjelmaa kulttuuriympäristöpäiville ja osallistumaan elämyksiin viihteen ja taiteen tiloissa. Juhlia voi myös omin päin!

juhlatseurantalolla
Kulttuuriympäristöpäiviin kuuluu myös Seurantalopäivä. Västilän Voimantalolla tanssitaan. © Kuva: Jussi Kirjasniemi.

Missä voi järjestää tapahtuman?

Tapahtumapaikka voi olla mikä tahansa lähiympäristön kohde: viihteen ja taiteen tiloja löytyy vaikkapa seurantaloilta, kouluilta, gallerioista, nuorisotaloilta, kaduilta, puistoista, museoista, luonnosta ja kaupungeista.

Milloin voi järjestää tapahtuman?

Tapahtumia voi järjestää koko vuoden. Teemaviikkoa vietetään 2.-8.9.2019. 

Millainen tapahtuma voi olla?

Aiempina vuosina Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä on järjestetty esimerkiksi retkiä, kylä- ja kaupunginosajuhlia, opastettuja kierroksia, työpajoja ja avointen ovien päiviä - voit myös keksiä aivan oman tavan juhlistaa teemaa!

Julkaistu 29.10.2018 klo 13.40, päivitetty 14.2.2019 klo 12.24