Hyppää sisältöön

Unelmien leikkipuisto ja kodin paras paikka – Kevätpörriäinen surisee tänä vuonna kulttuuriympäristöissä

Uutinen 19.4.2018 klo 13.49
Kevätpörriäinen näyttely, näyttelyn tekijöitä ja taustajoukkoja ihailemassa lopputulosta.
Näyttelyä katsomassa ylijohtaja Helena Säteri ympäristöministeriöstä, Kevätpörriäisen päätoimittaja Liisa Vasamies sekä lehteen tarinoita kirjoittaneet Milma Hämäläinen, Anna Hiltunen ja Nuutti Junkkari. © Kuva: Hanna Hämäläinen, ympäristöministeriö.

Yksi varma kevään merkki on Helsingin ala-asteiden oppilaiden tekemiä tarinoita ja piirustuksia sisältävä Kevätpörriäinen-lehti. Tänä vuonna lehden sivut täyttyvät Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden kunniaksi erilaisista kulttuuriympäristöistä.

Tämän vuoden Kevätpörriäinen esittelee lasten näkemyksiä unelmien leikkipuistosta ja kodin parhaasta paikasta, mitä lapset ympäristössään haluaisivat säilyttää ja mitä siitä puuttuu. Lehti lennättää myös muun muassa majakkasaaren mörön sekä kaupunkiin eksyneen Hemmo Hanhen luo.

Minun kulttuuriympäristö -teemalla lehteen lähetetyistä materiaaleista on koottu myös näyttely Helsinkiin ympäristöministeriön sisääntuloaulan ikkunoihin kadulla kulkijoiden iloksi. Näyttelyyn voi tutustua 19.4. – 21.5.2018 osoitteessa Aleksanterinkatu 7.

Kevätpörriäinen on ilmestynyt vuodesta 1949. Ensi vuonna 70 vuotista taivaltaan juhlivaa lehteä julkaisee Helsinki-Uusimaan luokanopettajat ry. Hyväntekeväisyysjulkaisua myyvät koulut oppilaineen ja lehden tuotto palautuu kouluille oppilaiden virkistykseen käytettäväksi.

Minun kulttuuriympäristöni -teema ideoitiin Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden kunniaksi Kevätpörriäisen ja ympäristöministeriön yhteistyönä. Näyttely on myös osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmistoa.