Tee kulttuuriympäristösitoumus

Järjestätkö niittotalkoita tai kunnostatko rakennuksia? Kirjoitatko kotiseutuhistoriikkia tai tekeekö yhdistyksesi ympäristökasvatusaineistoa? Järjestätkö lähiympäristöä elävöittäviä tapahtumia?

Toimit siis kulttuuriympäristön puolesta ja sen kehittämiseksi. Silloin kulttuuriympäristösitoumus on tarkoitettu sinulle!

Kevättöitä Kuva: Laura Rautjoki
© Kuva: Laura Rautjoki, ympäristöhallinnon kuvapankki

Millainen on sinun tekosi?

Toimi sinulle tärkeän ympäristön puolesta itsellesi sopivalla tavalla. Kulttuuriympäristösitoumukseksi voi merkitä monenlaista lähiympäristön hyväksi tehtävää työtä, esimerkiksi kulttuuriympäristöpäivien tapahtuman järjestämisen.

Ideoita ja inspiraatiota voit etsiä myös jo tehdyistä sitoumuksista osoitteessa sitoumus2050.fi.
Katso kaikki tehdyt kulttuuriympäristösitoumukset täällä.

Näkyvyyttä kulttuuriympäristötyölle!

Kaikki teot ja sitoumukset ovat tärkeitä. Yhdessä saamme aikaan enemmän. Sitoumuksen tehneet tahot kutsutaan vuosittain järjestettävään kulttuuriympäristöpäivien vuositeeman avajaisiin verkostoitumaan.

Sitoumuksella saatte myös omalle toiminnallenne ja teille tärkeälle kohteelle näkyvyyttä! Sitoumukset tulevat sitoumus2050.fi -sivulle, josta niitä on helppo jakaa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Tehdyistä sitoumuksista voidaan tehdä myös uutisia Kulttuuriymparistomme.fi –uutispalveluun.

Tee kulttuuriympäristösitoumus nyt!

Toimi näin:

  • Kirjaudu sitoumus2050.fi -sivustolle
  • Jos sinut on haastettu tekemään sitoumus, etsi hakutoiminnon avulla haastajan sitoumus ja klikkaa sivun alalaidassa olevaa +Liity tähän sitoumukseen –painiketta.
  • Jos teet sitoumuksen oma-aloitteisesti, klikkaa ”Osallistu” ja ”Luo sitoumus” painikkeita
  • Täytä lomake soveltuvin osin.

Tarvitsetko lisätietoja tai apua sitoumuksen tekemiseen?

Ota yhteyttä Hannaan: Hanna Hämäläinen, ympäristöministeriö etunimi.sukunimi@ym.fi, p. 0400 143 956

Julkaistu 31.8.2016 klo 13.12, päivitetty 22.2.2017 klo 17.06