Kansainvälisen Young European Heritage Makers -kilpailun voitot Nurmijärvelle ja Raisioon

Uutinen 9.12.2021 klo 8.00

Suomen Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun voittajat niittivät menestystä myös kansainvälisessä Young European Heritage Makers -kilpailussa. Raisiolaisen Kaanaan Mäntylän esiopetusryhmän ja Nurmijärven kuvataidekoulun kirkonkylän ja Rajamäen ryhmien työt ylsivät voittoon omissa ikäsarjoissaan. Young European Heritage Makers -kilpailuun osallistui tänä vuonna kilpailijoita yhdeksästä Euroopan maasta.

Voittajia seitsemästä maasta – Suomi menestyi kummassakin ikäsarjassa

Young European Heritage Makers -kilpailuun saapui tänä vuonna yli 100 kiinnostavaa työtä eri puolilta Eurooppaa. Kilpailutöissä eurooppalaiset lapset ja nuoret kertoivat näkemyksiään kulttuuriperinnöstä monin tavoin. Kilpailussa oli kaksi ikäsarjaa, joissa molemmissa valittiin viisi voittajaa.

6–11-vuotiaiden ikäsarjan yhdeksi voittajaksi valittiin raisiolaisen esiopetusryhmä Mäntylän ylisukupolvinen projekti arjen ja juhlan kulttuuriperinnöstä. Mäntylän kilpailutyössä oli mukana lasten piirustuksia ja kuvauksia leluistaan, joilla on side omaan perheeseen, sekä juhlapyhien perinteistä. Muut ikäryhmän voittajat ovat Espanjasta, Latviasta, Montenegrosta ja Sloveniasta.

11–17-vuotiaiden ikäsarjan voittajaksi valittiin Nurmijärven kuvataidekoulun oppilaiden työ Latinalaiset aakkoset, jonka lähtökohtana olivat eurooppalaiset arvot. Hienosti toteutetussa ryhmätyössä oppilaat ovat kuvittaneet tasa-arvo- ja sananvapaus-sanojen kirjaimet lempikirjojensa hengessä. Muut ikäryhmän voittajat ovat Latviasta, Montenegrosta, Sloveniasta, Ukrainasta ja Venäjältä.

Kilpailu on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä

Young European Heritage Makers on lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jossa pohditaan ryhmänä kulttuuriperintöä ja sen eurooppalaista ulottuvuutta. Kilpailu on osa European Heritage Days -ohjelmaa, jota vietetään Suomessa nimellä Euroopan kulttuuriympäristöpäivät.

Young European Heritage Makers on saanut alkunsa Suomessa kehitetystä Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailusta. Kulttuuriympäristön tekijät on nyt Young European Heritage Makersin kansallinen osakilpailu.

Young European Heritage Makers -kilpailun voittajatyöt

6–11-vuotiaat

Osa Mäntylän esikouluryhmän kilpailutyöstä.
Osa Mäntylän esikouluryhmän kilpailutyöstä.

 

11–17-vuotiaat

Osa Nurmijärven kuvataidekoulun oppilaiden kilpailutyöstä.
Osa Nurmijärven kuvataidekoulun oppilaiden kilpailutyöstä.

 

Lisätietoja

Hanna Hämäläinen, ympäristöministeriö, hanna.p.hamalainen@gov.fi, puh. 0400 143 956
Jonina Vaahtolammi, Suomen Kotiseutuliitto, jonina.vaahtolammi@kotiseutuliitto.fi, puh. 044 974 1705

www.kulttuuriymparistopaivat.fi
https://www.europeanheritagedays.com/Young-European-Heritage-Makers
Suomen kaikki kilpailutyöt: https://bit.ly/HeritageMakersFi2021
Facebook: www.facebook.com/EHDFinland
Twitter: @HeritageDaysFI