Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu

Kulttuuriympäristön tekijät 2019
 

Pidätkö kuvaamisesta ja kirjoittamisesta? Oletko alle 18-vuotias? Haluaisitko matkustaa Strasbourgiin?

Kerro tarina ja osallistu kilpailuun, lue kilpailuohjeet alta!

Kuinka kilpailuun osallistutaan

Valitse sinua kiinnostava kohde taiteen ja viihteen maailmasta. Milloin taide tai viihde on koskettanut sinua? Millaisia ajatuksia ja tunteita se herätti? Pohdi, mitä eurooppalaista löydät valitsemasta kohteesta?

Kerro sitten taiteen tai viihteen tarina videolla tai yhdellä kuvalla ja lyhyellä tekstillä. Osallistut kilpailuun jakamalla tarinasi eurooppalaisella verkkosivustolla: 

Huom! Vastuu tekijänoikeuksista kuuluu kilpailutyön tekijälle. Kilpailutyön lataaja on huolehtinut kuva- ja muista luvista. Kilpailusivuston ylläpitäjä ei vastaa kilpailutöiden sisällöistä.

Kuka voi osallistua

Alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret. Muistathan kysyä luvan huoltajaltasi!

Kilpailuaika

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien avajaisista vappuun, 5.2. – 1.5.2019.

Kilpailusarjat, palkinnot ja voittajien valinta

Kulttuuriympäristön tekijät kilpailussa on kaksi sarjaa, alle 12-vuotiaiden ja 12-18 -vuotiaiden kilpailusarjat. 

Suomen tuomaristo valitsee viisi mielenkiintoisinta taiteen ja viihteen tarinaa molemmissa sarjoissa. Alle 12-vuotiaiden sarjan parhaat tarinankertojat palkitaan kirjakaupan lahjakortilla ja kunniakirjalla.

12-18 -vuotiaiden sarjan viiden parhaan tekijän tarinat palkitaan lahjakortilla ja kunniakirjalla sekä lisäksi lähetetään kisaamaan kansainvälisen European Heritage Makers Week -tapahtuman palkinnoista. Kansainvälinen tuomaristo valitsee kesän aikana kaikista maista saapuneista töistä 10 inspiroivinta kuvaa tarinoineen ja kutsuu niiden tekijät Strasbourgiin palkintomatkalle. 

Kerro muillekin!

Voit jakaa videosi, kuvasi ja tarinasi tai muuta kilpailuun liittyvää sosiaalisessa mediassa tunnisteella #HeritageMakers

 

Lataa kilpailun aineistoja:

Kulttuuriympäristön tekijät -uutisia

Kollaasi Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun töistä 2019

Viihdettä, taidetta ja lähiympäristöä – nuorten oma maailma näkyy Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun töissä

28.5.2019
Toista kertaa Euroopan laajuisena järjestetyssä Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailussa lapset ja nuoret kertoivat tarinoita viihteestä ja taiteesta. Suomen osakilpailussa tuomaristo valitsi viisi parasta työtä sekä alle 12-vuotiaiden että 12-18 -vuotiaiden kilpailusarjassa. Kulttuuriympäristön tekijät on osa eurooppalaista European Heritage Makers Week -kokonaisuutta.
Heritage Makers 2019

Kulttuuriympäristöpäivät etsii lapsia ja nuoria osallistumaan eurooppalaiseen kilpailuun – pääpalkintona matka Strasbourgiin!

14.3.2019
Kulttuuriympäristön tekijät on lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jossa tutkitaan ja arvioidaan omaa ympäristöä ja sen kulttuuriperintöä. Kaikki alle 18-vuotiaat saavat osallistua kilpailuun kertomalla tarinan taiteen ja viihteen maailmasta.
European Heritage Makers -voittajat tutustumassa Euroopan parlamenttiin Strasbourgissa. Kuva: Andreas Koivisto.

Kulttuuriympäristön tekijät ympäri Euroopan palkintomatkalla Strasbourgissa

11.12.2018
Ensimmäistä kertaa koko Euroopan laajuisena järjestetyssä Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailussa lapset ja nuoret kertoivat tarinoita omasta kulttuuriperinnöstään. Marraskuussa kymmenen tarinankertojaa ympäri Euroopan suuntasi palkintomatkalle Strasbourgiin, mukana myös 9-vuotias Saga Koivisto Suomesta.
Ånäs från stenålkder till nu. Kuva: Saga Koivisto.

Suomalainen Saga Koivisto yksi voittajista eurooppalaisessa kulttuuriperintökilpailussa

25.7.2018
Euroopan laajuisessa Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailussa lapset ja nuoret kertoivat tarinoita omasta kulttuuriperinnöstään. Suomesta voittajien joukkoon on valittu vantaalainen 8-vuotias Saga Koivisto. European Heritage Makers Week -projektiin lähetettiin kaikkiaan 82 työtä eri puolilta Eurooppaa.
Steam engine, Aleksi Kelloniemi

Mopolla Eurooppaan! Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun töissä kuuluu nuorten oma ääni

7.6.2018
Ensimmäistä kertaa koko Euroopan laajuisena järjestetyssä Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailussa lapset ja nuoret etsivät eurooppalaisia tarinoita omasta lähiympäristöstään. Suomen osakilpailun raati valitsi viisi parasta työtä, joiden tekijät ovat Kouvolasta, Pedersörestä, Pudasjärveltä ja Vantaalta. Kaikissa saapuneissa töissä kiinnostavaa oli lasten ja nuorten näkökulmat omaan elinympäristö ja eurooppalaisuuteen.
European Heritage Makers Week

Etsi eurooppalainen tarina omasta lähiympäristöstäsi!

23.4.2018
Kulttuuriympäristön tekijät on lasten ja nuorten kilpailu, jossa tutkitaan ja arvioidaan lähiympäristöä ja kulttuuriperintöä. Kilpailu on vuodesta 2018 alkaen yhteinen kaikille Euroopan alle 18-vuotiaille. Kilpailuun osallistutaan jakamalla oma eurooppalaisuutta ilmentävä kuva ja lyhyt tarina omasta lähiympäristöstä.

Julkaistu 11.12.2018 klo 13.24, päivitetty 1.4.2019 klo 13.37