Tapahtumasta tiedottaminen

Ajoissa liikkeelle

Suunnittele ajoissa missä ja miten haluat tiedottaa. Mitkä tahot voisivat jakaa tietoa tapahtumastanne?

Tapahtuma kalentereihin

Ilmoita tapahtumasi tämän sivuston tapahtumakalenteriin, josta kulttuuriympäristöpäivien tapahtumien tiedot siirtyvät myös kansainväliselle europeanheritagedays.com-sivustolle.

Voit lähettää tapahtumailmoituksen myös muihin menokalentereihin (esim. lehdet, radiot, kunnan tapahtumakalenteri). Muista tarkistaa ilmoitusten jättämisen määräaika hyvissä ajoin etukäteen.

Tapahtuma sosiaalisessa mediassa

Käytä sosiaalisessa mediassa aihetunnistetta #kulttuuriympäristöpäivät. Aihetunnisteena voi käyttää myös esim. tapahtumapaikan nimeä, tapahtuman nimeä ja tapahtuman järjestäjien sosiaalisen median tilejä. Jaamme tapahtumien päivityksiä mahdollisuuksien mukaan eteenpäin omissa kanavissamme. Muistathan, että saman päivityksen voi jakaa yhtä aikaa monessa sosiaalisen median välineessä.

Facebook

Voit kertoa tilaisuudesta omalla tai yhteisösi Facebook-sivulla ja tehdä tilaisuudelle erillisen tapahtumasivun. 

Jos tapahtumastasi on oma tapahtumailmoitus Facebookissa, voit halutessasi merkitä Euroopan kulttuuriympäristöpäivät rinnakkaisjärjestäjäksi. Tällöin tapahtuma näkyy myös kulttuuriympäristöpäivien Facebook-sivun kalenterissa.

Twitter

Näppärä ja nopea keino tiedottaa tapahtumasta ja kutsua osallistujia. Tilaisuuden aikana voit twiitata tilaisuuden tunnelmia sanoin ja kuvin.

Instagram

Hauska ja helppo tapa jakaa kuvia tapahtumasta aina suunnitteluvaiheesta tapahtuman jälkitöihin.

Tee lehdistötiedote

Lehdistötiedotteen tarkoituksena on saada tieto tapahtumasta välitettyä tiedotusvälineille sellaisessa muodossa, että toimittaja tekee siitä jutun. Voit käyttää siihen Euroopan kulttuuriympäristöpäivien valmista pohjaa: Tiedotepohja 2021

Tiedotteen otsikointi

Tee otsikostasi kiinnostava. Käytä selkeää kieltä ja yritä herättää lukijan mielenkiinto. Väliotsikoilla voi ryhmitellä asioita ja ruokkia kiinnostusta.

Sisältö

Tiedotteen teksti kertoo olennaisen tapahtumasta. Mieti mikä tapahtumassasi ja tapahtumapaikalla on mielenkiintoista.

Käytä selkeää fonttia ja asettelua. Tekstin on hyvä mahtua kokonaisuudessaan yhdelle liuskalle. Liitä tiedotteeseen kulttuuriympäristöpäivien logo ja mahdollisesti kuva kohteesta.

Lisätiedot

Tiedotteen loppuun lisätään

Tiedotteen lähettäminen

Lähetä tiedote muutama päivä ennen tapahtumaa paikkakuntanne ja alueenne lehdille.

Tiedottaminen tapahtuman aikana ja jälkeen

Voitte lähettää tapahtuman aikana ja tapahtuman jälkeen kuvia ja tunnelmia sosiaalisen median kanavien kautta.

 

Katso myös kulttuuriympäristöpäivien koordinaattorin esitys vuoden 2019 avajaisista: Viestintävinkit Euroopan kulttuuriympäristöpäiville 2019.

Julkaistu 14.6.2016 klo 14.15, päivitetty 27.5.2021 klo 13.39