Järjestä tapahtuma

 

Kaikki ovat tervetulleita järjestämään kulttuuriympäristöpäivien tapahtumia. Tapahtuma voi olla avointen ovien päivä, juhla, opastettu kierros, näyttely, työpaja tai mitä tahansa keksittekin. 

Yleisötapahtumien pääperiaatteet

  • Järjestäkää tapahtuma kulttuuriympäristöpäivien pääajankohtana syyskuun toisella viikolla tai muuna, teille paremmin sopivana ajankohtana
  • Pitäkää tapahtuma yleisölle maksuttomama tai edullisena, jotta kaikilla on mahdollisuus osallistua.
  • Lisätkää tapahtumien nimeen jollakin lailla ”Euroopan kulttuuriympäristöpäivät” tai alaotsikko ”osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä”
  • Käyttäkää tiedotteissa ja tapahtumailmoituksissa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien logoa, jonka löydätte Materiaalit -sivultamme. 
  • Ilmoittakaa yleisötapahtumat Kulttuuriympäristöpäivien kalenteriin Ehdota uutta tapahtumaa -lomakkeella, josta tiedot siirtyvät European Heritage Days -ohjelman www.europeanheritagedays.com -sivustolle
  • Kulttuuriympäristöpäiville toivotaan vierailumahdollisuuksia kohteisiin, jotka eivät yleensä ole avoinna yleisölle. Jos kohde on muutoinkin vierailtavissa, siellä voi järjestää oheisohjelmaa kuten opastuksen, näyttelyn, konsertin tai vaikkapa sadonkorjuujuhlat.
  • Kulttuuriympäristöpäivien tapahtumissa toivotaan huomioitavan lapset ja nuoret. Mukaan voi kutsua vaikka lähikoulun 

Me autamme!

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien kansainvälinen ja kansallinen työryhmä tarjoaa vinkkejä ja neuvoja. Tuemme tapahtuman järjestämistä huolehtimalla muun muassa

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumista ja ajankohtaisista asioista saat tietoa tilaamalla uutiskirjeen. Lähetä tilauspyyntö osoitteeseen erp[at]kotiseutuliitto.fi. Uutiskirjeen saat sähköpostiisi noin 6–8 kertaa vuodessa.

Kysy Joninalta ja Hannalta lisätietoja ja tilaa materiaalia.

Jonina Vaahtolammi
jonina.vaahtolammi[at]kotiseutuliitto.fi tai erp[at]kotiseutuliitto.fi, puh. 044 974 1705
Suomen Kotiseutuliitto, Kalevankatu 13 A, 00100 Helsinki

Hanna Hämäläinen
hanna.p.hamalainen[at]gov.fi, puh. 0400 143 956
Ympäristöministeriö, PL 35, 00023 Valtioneuvosto

 

Julkaistu 28.12.2015 klo 13.57, päivitetty 10.9.2021 klo 12.02