European Heritage Stories -hankehaku kutsuu kulttuuriympäristöpäivien tapahtumajärjestäjiä kertomaan tarinoita ja hakemaan rahoitusta

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumajärjestäjät voivat taas vuonna 2019 kertoa tarinoita omasta kulttuuriperinnöstään, -ympäristöstään ja toimintansa taustoista, ja samalla hakea avustusta niiden esiin tuomiseksi. Euroopan neuvosto tarjoaa näkyvyyttä kaikille ja rahoitusta mielenkiintoisimmille kerrotuille tarinoille.

EHD-kollaasi2
 

Tapahtumajärjestäjillä on  loistava tilaisuus saada näkyvyyttä Euroopan neuvoston kanavissa. Tarinoiden ja hankkeiden esille tuomiseen myönnettävillä avustuksella halutaan tunnustaa paikallisten kulttuuriperintötoimijoiden tärkeys. Tarinoiden ja hankeavustusten haku järjestetään jatkossa vuosittain.

Näin pääsette mukaan

European Heritage Stories -hankehaussa tarinoita voivat kertoa kolmen viime vuoden aikana Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumia järjestäneet tahot sekä Europa Nostra -palkinnon voittaneet kohteet. Kaikki tarinat kerrotaan englannin kielellä.

Hakijat voivat ilmoittaa mukaan enintään kolme tarinaa, joista yhdelle voi ehdottaa rahoitettavaa hanketta. Euroopan neuvosto myöntää kaikista Euroopan maista tulleille tarinoille ja niitä esiin tuoville hankkeille jopa 10 000 euron avustuksia. Tarinoita voi ilmoittaa mukaan myös ilman avustusta tavoittelevaa hankeideaa. Täytä hakemus englanniksi ja kerro tarina European Heritage Days -ohjelman kansainvälisillä verkkosivuilla 18.4.2019 mennessä.

Lue oheisesta liitteestä ehdot ja ohjeet avustuksen hakemiseksi. Täydelliset ohjeet ovat sivulla: http://www.europeanheritagedays.com/Story/

Jos haet tarinallesi myös apurahaa huhtikuussa päättyvässä alustavassa haussa ja pääset jatkoon, sinun tulee lähettää yksityiskohtaisempi budjetti ja hakemus 21.6.2019 mennessä. Myönnetyistä avustuksista ilmoitetaan 21.8.2019 mennessä.

Mukaan ilmoitetut tarinat ja hankkeet saavat runsaasti näkyvyyttä Euroopan neuvoston kansainvälisellä verkkosivulla www.europeanheritagedays.com ja sosiaalisen median kanavissa, joten ilmoittautukaa ihmeessä mukaan! Loistotilaisuus saada myös avustusta omille kulttuuriperintöhankkeille.

European Heritage Stories -hankehaku on osa European Heritage Days -ohjelmaa, joka tunnetaan Suomessa nimellä Euroopan kulttuuriympäristöpäivät. Tänä vuonna Suomessa juhlitaan kulttuuriympäristöpäiviä sadoin tapahtumin teemalla Viihteen ja taiteen tiloissa ja vietetään kulttuuriympäristön teemaviikkoa 2.-8.9.2019.

Lisätietoja Euroopan kulttuuriympäristöpäivistä Suomessa:

  • Jonina Vaahtolammi, suunnittelija, Suomen Kotiseutuliitto, jonina.vaahtolammi@kotiseutuliitto.fi, puh. 09 612 63229 tai
  • Liisa Lohtander, järjestöpäällikkö, Suomen Kotiseutuliitto, liisa.lohtander@kotiseutuliitto.fi, puh. 045 1509 109
  • www.kulttuuriymparistopaivat.fi

Lisätietoja tarinoista ja avustuksista (englanniksi):

Julkaistu 25.4.2018 klo 12.55, päivitetty 26.3.2019 klo 12.28