Tervetuloa kulttuuriympäristöpäiville!

Tästä pääset kulttuuriympäristöpäivien tapahtumakalenteriin!

Kulttuuriympäristöpäiviä, European Heritage Days, vietetään 50 maassa. Päivien kymmeniin tuhansiin tapahtumiin osallistuu vuosittain noin 30 miljoonaa ihmistä.

Tänä vuonna juhlitaan teemalla Viihteen ja taiteen tiloissa. Tervetuloa mukaan järjestämään tapahtumia tai juhlimaan omin päin! Osallistu sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #kulttuuriympäristöpäivät.

Kansainvälistä maisemapäivää juhlitaan osana Kulttuuriympäristöpäiviä

Sunnuntaina 20.10. vietetään kansainvälistä maisemapäivää, jonka teemana tänä vuonna on Euroopan laajuisesti Maisema ja vesi.

Maisemapäivään voi virittäytyä jo syyskuusta lähtien. Nauti maisemistasi ja kuvaa erilaisia vesielementtejä arjen kulkureittiesi varrella. Jaa kuvat Instagramissa tunnisteella #arkimaisema.

Pakkaa 20.10. eväitä reppuun ja lähde retkelle kameran kanssa. Millaisin tavoin vesi on osa sinun lähiympäristöäsi? Valokuvakampanja huipentuu valokuvakilpailuun, johon osallistuvat maisemapäivänä #arkimaisema -tunnisteella Instagramissa julkisilla tileillä julkaistut kuvat.

Kulttuuriympäristöpäivien tarkoituksena on

  • juhlia ainutlaatuista kulttuuriympäristöämme.
  • nähdä kulttuuriympäristö voimavarana ja hyvinvoinnin lähteenä.
  • huomata lähiympäristön arvot. Oma arkiympäristö on arvokasta kulttuuriympäristöä, jota kannattaa juhlia ja vaalia.

European Heritage Days on Euroopan neuvoston ja Euroopan komission yhteinen ohjelma.

EHDlogo

Kulttuuriympäristöpäivien uutisia

Kuvituskuva

Maisemapäivä kutsuu valokuvaamaan vettä

13.9.2019
Joki tai järvi, lampi tai lätäkkö sateen jälkeen - miten vesi näkyy sinun lähiympäristössäsi? Kansainvälisen maisemapäivän #arkimaisema valokuvakampanja kannustaa havainnoimaan ja kuvaamaan erilaisia vesielementtejä.
Muinaispuistopäivä Vantaan Jokiniemessä. Kuva: Riina Koivisto.

Suomalaiselle kulttuuriperintötarinalle eurooppalainen tunnustus ja 10 000 euron apuraha

12.9.2019
Vantaalainen projekti Breathing Life into Jokiniemi and the Stenkulla Rock on saanut merkittävän eurooppalaisen tunnustuksen ja apurahan. Projektissa herätetään henkiin kivikaudelta nykypäivään ulottuvaa historiaa mobiilipelin avulla. European Heritage Stories -apurahan myöntää Euroopan neuvosto osana European Heritage Days -ohjelmaa.

Julkaistu 21.12.2015 klo 11.13, päivitetty 11.9.2019 klo 14.27