Tervetuloa kulttuuriympäristöpäiville!

Kulttuuriympäristöpäivien sivut ovat siirtyneet uuteen osoitteeseen Kotiseutuliiton verkkosivuille. Näitä sivuja ei enää päivitetä ja koko Kulttuuriymparistomme.fi -sivusto lakkautetaan keväällä 2023. 
Siirry Kulttuuriympäristöpäivien uusille sivuille tästä:

Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä vietetään syyskuun toisella viikolla, ensi vuonna 4.-10.9.2023. Tule mukaan iloiseen joukkoomme järjestämään yleisötapahtumia tai juhlimaan omin päin. 

Vuonna 2022 juhlitaan teemalla Kestävä perintö ja vuonna 2023 teemalla Elävä perintö. Päiville voi järjestää Avointen ovien tapahtumia, opastettuja kierroksia, talkoita, työpajoja tai mitä ikinä keksittekin. Tyyli on vapaa!   

Kulttuuriympäristöpäiviä, englanninkieliseltä nimeltään European Heritage Days, vietetään 48 maassa. Päivien kymmeniin tuhansiin tapahtumiin osallistuu vuosittain jopa 20 miljoonaa ihmistä. 

Tervetuloa mukaan! Voit osallistua sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #kulttuuriympäristöpäivät, #kulturmiljödagarna ja  #EuropeanHeritageDays

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien nettisivut ovat siirtymässä Suomen Kotiseutuliiton sivujen alle osoitteeseen https://kotiseutuliitto.fi/kulttuuriymparistopaivat/. Jatkossa päivitämme uutiset ja muut tiedot vain uusille sivuille. Kulttuuriympäristömme-sivusto jää pois käytöstä kevään 2023 aikana.

Kulttuuriympäristöpäivien tarkoituksena on

  • juhlia ainutlaatuista kulttuuriperintöämme
  • nähdä kulttuuriperintö voimavarana ja hyvinvoinnin lähteenä
  • huomata lähiympäristön arvot. Oma arkiympäristö on arvokasta kulttuuriympäristöä, jota kannattaa juhlia ja vaalia

European Heritage Days on Euroopan neuvoston ja Euroopan komission yhteinen ohjelma.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien logossa on vasemmalla puolella 12 tähden muodostama ympyrä, jonka sisällä on rakennusten ääriviivoja. Oikealla puolella lukee isoilla kirjaimilla Euroopan kulttuuriympäristöpäivät.

Kulttuuriympäristöpäivien uutisia

Kuva pexels.com

Tervetuloa Kulttuuriympäristöpäivien joulukuun kahvipaussille

15.11.2022
Tule mukaan 7.12. klo 9-10 Kulttuuriympäristöpäivien etäkahvipaussille juttelemaan päivien materiaaleista.
Sadonkorjuumarkkinat Pöykkölässä

Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä ennätysmäärä tapahtumia

23.9.2022
Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumaviikolla 5.–11. syyskuuta ja sen ympärillä järjestettiin tänä vuonna lähes sata tapahtumaa, joissa vieraili tuhansia kävijöitä. Koko vuonna tapahtumia on ennätysmäiset yli kolme sataa. Vuoden 2022 teema, kestävä perintö, kannusti tekoihin huomisen ja kulttuuriperinnön puolesta.

Julkaistu 21.12.2015 klo 11.13, päivitetty 13.2.2023 klo 12.05