#suojelentätä-kuvakisassa etsitään arjen kulttuuriympäristöjä kesäloman ajan

Uutinen 1.6.2018 klo 12.30

 

 

Ympäristöministeriö käynnistää tänään kesän ajan kestävän #suojelentätä-kampanjan, jolla kannustetaan jokaista tarkkailemaan arkista ja läheltä löytyvää kulttuuriympäristöä uusin silmin. Arvokkaita kulttuuriympäristöjä löytyy usein aivan nurkan takaa – jo omasta kotikorttelista tai läheiseltä kylänraitilta.

Kampanjaan liittyen järjestetään kuvakilpailu Instagramissa. Kisaan osallistuminen on helppoa, eikä velvoita kohteen viralliseen suojelemiseen. Ota kuva sinulle tärkeästä kohteesta ja postaa se Instagram-tilillesi.

Näin osallistut kisaan:

kamppisohjeet
 

 

Sanana kulttuuriympäristö tuo usein mieliin turistinähtävyydet ja historialliset rakennukset. Kulttuuriympäristö ei kuitenkaan rajoitu tunnettuihin maamerkkeihin, vaan käsittää kaiken ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta syntyneen ympäristön. Niinpä tärkeitä kulttuuriympäristöjä löytyy nykyään lähes joka paikasta, niin pohjoisen tuntureilta kuin suurten kaupunkien vilinästä.

Jaa tarinasi sinulle tärkeästä kulttuuriympäristöstä, joka ansaitsisi tulla huomioiduksi. Tarkemmat kilpailuohjeet sekä säännöt löydät kampanjan verkkosivuilta ja Facebook-sivulta. Käy myös tykkäämässä kampanjasta Instagramissa @suojelentata.

#Suojelentätä-kampanja toteutetaan osana kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta. Kampanja-aika on 1.6.–8.8.2018.

Lisätietoja:

Jonna Löfhjelm, ympäristöministeriö, etunimi.sukunimi @ym.fi, p. 029 525 0351
Hanna Hämäläinen, ympäristöministeriö, etunimi.sukunimi@ym.fi, . 029 525 0095