Vanhat ikkunat kursseilla kuntoon!

Uutinen 31.1.2018 klo 11.25
Ikkunoiden kunnostusta
Vanhojen ikkunoiden kunnostamiseen saa neuvoja kunnostuskursseilta. © Kuva: Satakunnan Museo.

 

Miksi vanha ikkuna kannattaa kunnostaa? Mistä tietää, voiko sitä enää korjata? Miten korjaus tehdään? Pitääkö kaikki maali ja kitti poistaa? Onko vanha ikkuna energiatuhlari?

Moni vanhan talon kunnostaja haluaisi säilyttää alkuperäiset ikkunat, mutta ei tiedä, voiko niitä ylipäätään enää kunnostaa tai jos voi, niin miten se kannattaa tehdä. Kunnostusta luullaan myös paljon työläämmäksi kuin se on. Vaikka vanha ikkuna olisi vähän rapistunut, useimmat ovat kuitenkin laadultaan niin hyviä, että ne voi ja kannattaa kunnostaa.

Vanhoja ikkunoita pidetään usein myös energiatuhlareina. Sitä ne ovatkin, jos ikkuna on huoltamaton ja kenties vielä huonosti tiivistetty, mutta oikein kunnostamalla ja tiivistämällä saadaan vanhasta ikkunasta lämmin ja vedoton.

Rakennuskulttuuritalo Toivossa ikkunankorjauskursseja

Rakennuskulttuuritalo Toivo Porissa järjestää kevään aikana maalis-huhtikuussa kolme ikkunaverstasta eli ikkunankorjauskurssia. Kurssit ovat yhden päivän mittaisia ja niissä käsitellään ikkunoiden historiaa, kuntoarvion tekemistä sekä opetellaan ikkunoiden kunnostusta sekä teoriassa että käytännössä. Kurssilaisten omat, erilaiset ja erikuntoiset ikkunat toimivat esimerkkeinä kuntoarvion teossa ja niiden avulla harjoitellaan myös korjaustyön eri vaiheita.

Lue lisää Toivon kursseista tapahtumakalenteristamme ja ilmoittaudu mukaan.

Korjausneuvontaa ja kursseja

Satakunnan Museon ylläpitämästä Rakennuskulttuuritalo Toivosta saa neuvoja rakennusperinnön ja kulttuuriympäristön hoidossa ja myös käytännön korjauskysymyksissä. Toivossa neuvotaan vanhojen rakennusten korjaajia kunnostamaan rakennuksiaan niin, että niiden arvo, hyvä laatu ja ominaisluonne säilyvät. Toivosta löytyy korjauksia esittelevä näyttely sekä käsikirjasto rakentamiseen ja korjaamiseen liittyvästä kirjallisuudesta. Toivolla on myös oma verstas, jota käytetään opetustilana.

 

Lisää aiheesta palvelussamme: