Uudenmaan maisemien tuotteistamista ja maisemanhoitoa kehitetään nyt yhdessä – vastaa kyselyyn ja tilaa työpaja

Uutinen 23.2.2017 klo 17.21
lapinjärvi
Sumuista peltomaisemaa Lapinjärvellä. © Kuva: Creative Commons: http://bit.ly/2lJKWsL

Mainiot maisemat -hankkeessa etsitään Uudenmaan maiseman- ja luonnonhoidon kehittämiskohtia. Lisäksi mietitään, miten voidaan tuotteistaa maisemaa ja luontoa tai hyödyntää sitä kestävällä tavalla niin kunnissa, yrityksissä, maatiloilla kuin yhdistyksissä. Uusmaalaisia pyydetään nyt vastaamaan kyselyyn ja ehdottamaan työpajoja ja tilaisuuksia omalla seudulleen. Hankkeen rahoittaa Euroopan maaseuturahasto ja Uudenmaan ELY-keskus. Hankkeen toteuttaa ProAgria Etelä-Suomen MKN maisemapalvelut.

Uudenmaan vetovoimaisia maaseutualueita kartoitetaan kyselyllä – vastausaikaa 26.2.2017 saakka

Mainiot maisemat -hanke kartoittaa kyselyn muodossa Uudenmaan vetovoimaisia maaseutualueita muun muassa virkistyskäytön, matkailun sekä maiseman ja luonnonhoidon näkökulmasta. Kyselyn tuloksia hyödynnetään kulttuurimaisemaan liittyvissä työpajoissa. Vastaa kyselyyn 26.2. mennessä: Kyselylomake.

Tilaa maksuton työpaja tai tilaisuus omalle seudulle

Hankkeen toimintatapana ovat maiseman- ja luonnonhoitoon sekä maiseman tuotteistamiseen liittyvät ratkaisutyöpajat, joiden aiheina ovat muun muassa vieraslajien torjunta, kokonaisvaltainen rantojen kunnostus, lammastilojen sopimuslaidunnus osana maaseudun maisemanhoitoa, maisemaa ja maankäyttö, ekosysteemipalvelut, sekä maiseman tuotteistaminen ja mobiilireitistöt.

Keväällä ja kesällä 2017 järjestetään erilaisia maisematempauksia Uudenmaan maisemissa. On tulossa esimerkiksi pitkä maisemapatikka ja aistimatkoja maisemaan ja ruokamatkoja luonnonhelmaan ja maalaismaisemiin. Hanke tarjoaa myös kylille 100 vuotta suomalaista maisemaa – infotilaisuuksia. Niissä tutustaan kylien maisemaan ja etsitään itsenäisyytemme eri vuosikymmenten merkkejä kylämaisemasta ja samalla keskustelemme siitä mikä maisemassa on tärkeää ja säilytettävää.

Työpajat, tapahtumat ja maisematempaukset ovat maksuttomia. Kuka tahansa voi ehdottaa erilaisia maisemaan ja luontoon liittyviä työpajoja ja pyytää niitä omalle seudulleen.

 

Lisätietoa:

Mainiot maisemat -hanke

Auli Hirvonen p. 0400 864 494 tai auli.hirvonen@maajakotitalousnaiset.fi