Tällä viikolla juhlitaan Suomen luontoa ja omaa ympäristöä!

Uutinen 20.8.2018 klo 11.46
Maisema Länsi-Suomeen.
Juhli luontoa tällä viikolla vaikka retkeilemällä. © Kuva: Miia Lassila.

 

Tällä viikolla koko Suomessa vietetään puunhalausviikkoa ja tulevana lauantaina 25.8. jo kuudetta kertaa Suomen luonnon päivää. Voit osallistua juhlintaan vaikkapa liputtamalla, eväsretkellä tai halaamalla oman lähiympäristösi puuta.

Juhli luontoa eri tavoin

Suomen luonnon päivä on luonnon oma juhlapäivä. Päivää on juhlittu elokuun viimeisenä lauantaina vuodesta 2013 asti. Lauantaina 25.8. suositetaan myös liputusta Suomen luonnolle. Eri puolilla Suomea nostetaankin liput salkoon juhlallisissa tilaisuuksissa. Kuka vain voi ottaa lipun mukaan retkelle ja näyttää, kuinka paljon arvostaa Suomen luontoa.

Tänä vuonna Suomen luonnon päivälle on valittu myös virallinen leivos, joka on tietenkin mustikkapiirakka. Sen voi paistaa Suomen luonnon päivän kunniaksi kahvipöytään tai evääksi retkelle. Kokeilunhaluiset nuotiokokkaajat valmistavat leivoksen tulen äärellä.

Suomen luonnon päivän tapahtumakartalle on ilmoitettu monipuolinen tapahtumatarjonta. Luvassa on muun muassa jokien kunnostustalkoita, luontoretkiä, tutustumista luomutiloille ja paljon muuta.

Halaa puuta - arvosta lähiympäristöäsi

Tällä viikolla vietettävän puunhalausviikon tarkoituksena on osoittaa, että arvostamme ympäristömme monipuolisia viheralueita, kuten metsiä, puistoja ja luontopolkuja.

Voit osallistua etsimällä omasta lähiympäristöstäsi puun, josta pidät ja halaamalla sitä. Puita voi halata kaupungissa, maalla tai metsässä, joko yksin, kaverin kanssa tai isommalla porukalla. Ajankohdan voi jokainen päättää itse. Puita voi halata juoksulenkillä, sieniretkellä tai kiireisen työpäivän päätteeksi.

Jaa juhlintasi myös muille!

Jaa oma puunhalauskuvasi ja kokemuksesi sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnistetta #puunhalausviikko. Suomen luonnon päivän juhlinnan voit merkitä tunnisteella #luonnonpäivä.

Lue lisää: