Suuntaa retkelle Alvar Aallon arkkitehtuurin pariin!

Uutinen 24.5.2018 klo 13.29
Paimion parantola on yksi uudessa verkkopalvelussa esiteltävistä Aalvar Aallon arkkitehtuurin helmistä.
Paimion parantola on yksi uudessa verkkopalvelussa esiteltävistä Aalvar Aallon arkkitehtuurin helmistä. © Kuva: Alvar Aalto -säätiö.

 

Nyt on entistä helpompaa suunnata eri puolille Suomea tutustumaan kenties tunnetuimman arkkitehtimme Alvar Aallon tuotantoon, kun Aallon arkkitehtuurin ympärille rakennettu verkkopalvelu visit.alvaraalto.fi on avattu. Erityisesti matkailijoita ajatellen tehdyltä sivustolta löytyy edustava kokonaisuus Alvar Aallon arkkitehtuuria eri vuosikymmeniltä ympäri Suomen.

Alvar Aallon tuotannon vanavedessä kulkevat matkailureitit tarjoavat nähtävää ja koettavaa pääkaupunkiseudulta Pohjois-Suomeen. Mukana ovat Helsingin ja Espoon lukuisat Aalto-kohteet sekä Rovaniemen sodan jälkeen uudelleenrakennettu kaupunki. Kymijoen varren teollisuuspaikkakunnat, Ahlströmin ruukkialueet Porissa ja Eurassa sekä Varkauden seutu kertovat tarinaa Aallon työskentelystä suomalaisen puunjalostusteollisuuden ja asuntosuunnittelun parissa.

Esiteltäviin kohteisiin on poimittu mukaan arkkitehdin varhaisimpia ja myöhäisimpiä suunnitelmia sekä modernin arkkitehtuurin tärkeimmät helmet. Kohteisiin voi tutustua karttojen ja kuvien avulla, ja palvelu tarjoaa tietoa myös Alvar Aallon elämästä.

Vuonna 1968 valmistunut kaupunginkirjasto on osa Alvar Aallon Rovaniemelle suunnittelemaa kulttuuri- ja hallintokeskusta ja yksi uudessa verkkopalvelussa esitellyistä kohteista.
1968 valmistunut kaupunginkirjasto on osa Alvar Aallon Rovaniemelle suunnittelemaa kulttuuri- ja hallintokeskusta ja yksi verkkopalvelussa esitellyistä kohteista. © Kuva: Alvar Aalto -säätiö.

Mukana myös muuta kiinnostavaa reittien varrelta

Matkojen suunnittelua helpottamaan visit.alvaraalto.fi -verkkopalvelusta löytyy myös käytännönläheistä tietoa, kuten kohteiden aukioloaikoja ja sijaintikarttoja, matka-aikatauluja sekä matkatoimistojen yhteystietoja. Arkkitehtuurikohteiden lisäksi palveluun on koottu ehdotuksia myös paikallisesta kulttuurihistoriasta, luontokohteista sekä matkailupalveluista.

Alvar Aalto -säätiön koordinoiman verkkopalvelun sisältö on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä matkailualueiden asiantuntijoiden ja paikallisten palveluyrittäjien kanssa. Valtakunnallinen hanke on saanut avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Suomeksi ja englanniksi julkaistuun verkkopalveluun tuotetaan jatkossa myös lisää kieliversioita.

Tutustu Alvar Aalto -matkailureitteihin: