Suomalainen arkeologia tutuksi luentosarjalla

Uutinen 18.4.2016 klo 10.01

Suomen arkeologinen seura järjestää kuluvan vuoden aikana luentosarjan, jossa valotetaan suomalaisen menneisyydentutkimuksen uusinta tutkimustietoa. Luentosarjan avulla kerrotaan muun muassa, miten menneisyyttä tutkitaan Suomessa, millaista tietoa menneisyydestä saadaan ja miten tietoa muodostetaan maasta kaivettujen löytöjen avulla.

Kiviröykkiö
Suomen arkeologisen seuran lunetosarjan ensimmäisellä luennolla kerrotaan hautauksista ja uskomuksista. © Kuva: Vesa Laulumaa.

Luentosarja Arkeologia tutuksi koostuu kuudesta erillisestä tilaisuudesta, jotka järjestetään Turussa, Oulussa ja Helsingissä. Kaikki luennot ovat maksuttomia ja avoimia kaikille arkeologiasta ja menneisyydestä kiinnostuneille.

Sarja pyörähtää käyntiin Turussa aiheella Punamultaa ja kiviröykkiöitä – Hautaukset ja uskomukset Suomen menneisyydessä. Tilaisuus pidetään Aboa Vetus & Ars Nova museolla keskiviikkona 20.4. kello 17 alkaen. Uskomuksista ja hautauksista kertovat arkeologit FM Marja Ahola Helsingin yliopistosta sekä FM Timo Muhonen Turun yliopistosta. Esitelmien jälkeen on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Luentosarjan muiden luentojen ajat ja paikat ilmoitetaan myöhemmin.