Hyppää sisältöön

Skeittiramppi, lähikallio tai nuorisotalo – kilpailu kannustaa lapsia ja nuoria kertomaan omasta kulttuuriympäristöstään

Uutinen 3.5.2016 klo 11.29

Missä lapset ja nuoret harrastavat, viettävät aikaa ja tapaavat kavereitaan? Mitä tapahtumia ja tarinoita paikkoihin liittyy? Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu 2016 innostaa lapsia ja nuoria esittelemään heille tärkeitä ympäristöjä tehtävällä Meidän paikka. Kilpailun tavoitteena on edistää kulttuuri-identiteetin rakentumista, kulttuuriympäristön tuntemusta ja paikallisen ympäristösuhteen muodostumista.

KYT kilpailun flyer puolipalstaa
 

Kilpailuun voivat osallistua vähintään kahden hengen ryhmät, joiden jäsenet ovat syntyneet vuonna 1998 tai sen jälkeen. Ryhmä voi olla esimerkiksi harrastus- tai kaveriporukka, koululuokka tai opiskelijaryhmä. Ryhmät lataavat kilpailutyönsä www.europeanheritagedays.com -verkkosivulle, jossa ne tuikkivat tähtinä Euroopan kartalla. Kilpailun voittanut ryhmä palkitaan 500 eurolla. Kilpailuun voi osallistua 14. lokakuuta 2016 asti.

 

Kilpailu on osa syyskuussa juhlittavia kulttuuriympäristöpäiviä

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa. Vuoden 2016 teema Porukan paikat, yhteiset ympäristöt nostaa esille yhteisöt kulttuuriympäristön käyttäjinä ja ylläpitäjinä sekä kannustaa meitä kaikkia huomioimaan ja hoitamaan omaa lähiympäristöä.

Kulttuuriympäristöpäivien työryhmä toivottaa kaikki tervetulleiksi järjestämään ohjelmaa kulttuuriympäristöpäiville. Tapahtumat voivat liittyä vuositeemaan tai yleisesti kulttuuriympäristöön ja olla avoimia kaikille kiinnostuneille tai pienemmälle porukalle. Tapahtumien pääviikonloppu on 9.-11. syyskuuta.

Lue lisää:
Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu
Euroopan kulttuuriympäristöpäivät

FAKTA: Euroopan kulttuuriympäristöpäivät

• Tavoitteena on lisätä kulttuuriympäristöön liittyvää ymmärrystä ja arvostusta sekä innostaa toimimaan sen säilymisen ja hyvän hoidon puolesta.
• Euroopan kulttuuriympäristöpäivät / European Heritage Days on Euroopan neuvoston ja Euroopan komission yhteinen ohjelma. Joka syksy 50 maassa noin 20 miljoonaa ihmistä osallistuu kulttuuriympäristöpäivien tapahtumiin.
• Suomessa kulttuuriympäristöpäiviä koordinoi työryhmä, jossa on mukana Museovirasto, Opetushallitus, Suomen Kotiseutuliitto, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ry. ja ympäristöministeriö.
• Kulttuuriympäristöpäivien vuoden 2016 teema on Porukan paikat, yhteiset ympäristöt. Tapahtumien pääviikonloppu on 9.-11.9.2016.

Lisätietoja
Koordinaattori Jonina Vaahtolammi, Suomen Kotiseutuliitto, puh. 09 612 63229, erp@kotiseutuliitto.fi
Toiminnanjohtaja Hanna Lämsä, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ry, puh. 040 128 0818, etunimi.sukunimi@kulttuuriperintokasvatus.fi (Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu)