Hyppää sisältöön

Seurantalojen korjausavustusten hakuaika on alkanut

Uutinen 5.9.2016 klo 10.50

Seurantalojen korjausavustuksilla on tarkoitus säilyttää seurantalojen kulttuurihistoriallisesti arvokasta rakennusperintöä, mahdollistaa niiden erityispiirteet säilyttävä korjaaminen ja käytettävyyttä parantavat välttämättömät muutostyöt. Avustus on tarkoitettu ensisijaisesti perinteisten, vakiintuneessa käytössä olevien seurantalojen välttämättömiin korjaustöihin. Avustusta voi hakea yhteisö, joka omistaa vapaaseen kansalaistoimintaan tarkoitetun seurantalon.

solbacken_iso
Tuusulalainen Klemetskog ungdomsförening rf sai vuonna 2016 avustuksen Solbacken-talon peltikaton uusimiseen. © Kuva: Tuomas Uusheimo

Avustusten jakamisessa kiinnitetään huomiota talon kulttuurihistorialliseen arvoon sekä kansalaistoiminnan kokoontumistilojen tarpeeseen alueella. Seurantalon runsas ja monipuolinen käyttö sekä omistajayhdistyksen aktiivisuus ovat tärkeitä avustusta puoltavia tekijöitä. Ratkaisevassa osassa avustuksia myönnettäessä ovat hyvät korjaussuunnitelmat.

Avustusta voi saada mm. korjausten suunnittelukustannuksiin, korjauskustannuksiin, talotekniikan perusparannustöihin (LVIS-työt), talon tyyliin soveltuvan kalustuksen ja sisustuksen kunnostamiseen tai hankkimiseen, salin ja näyttämön kiinteän erityisvarustuksen hankintaan, ulkorakennusten tai pihapiirin kunnostamiseen ja talon toimivuutta parantaviin lisärakennus- ja muutostöihin.

Hae avustusta vuodelle 2017 syyskuun loppuun mennessä

Avustusta haetaan sähköisessä palvelussa tai tulostettavalla lomakkeella. Hakemukset on toimitettava Suomen Kotiseutuliittoon viimeistään 30.9.2016.

Katso ohjeet seurantalojen korjausavustusten hakemiseen täältä.

Vuonna 2016 myönnettiin 1,7 miljoonaa euroa – vuoden 2017 avustukset jaetaan helmi-maaliskuussa

Vuonna 2016 korjausavustusta myönnettiin 171 yhdistykselle yhteensä 1,7 miljoonaa euroa. Hakijoita oli 258 eri yhteisöä ja hakemusten sisältämien korjaustöiden kokonaiskustannusarvio oli yhteensä 15,1 miljoonaa euroa.

Seurantalojen korjausavustus on valtionavustus, jonka jakamisen opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Suomen Kotiseutuliiton tehtäväksi. Avustusten myöntämisestä päättää Suomen Kotiseutuliiton hallitus Seurantaloasiain neuvottelukunnan lausunnon perusteella helmi-maaliskuussa 2017. Avustusten myöntämisen edellytyksenä on, että valtion talousarviossa osoitetaan tarvittavat määrärahat. Määräraha on varattu veikkausvoittovaroista.

 

Lisätietoja:

www.seurantalot.fi

Sanna Käyhkö, tiedottaja-hankesihteeri, Suomen Kotiseutuliitto
puh. (09) 612 63223, sanna.kayhko(at)kotiseutuliitto.fi