Seurakuntien rakennushankkeille yli 6 miljoonaa euroa

Uutinen 4.5.2016 klo 9.54

Suomen evankelis-luterilainen kirkkohallitus on jakanut avustuksia seurakunnille 70 korjaushankkeeseen. Yhteensä jaettiin 4,7 miljoonaa euroa valtion rahoittamaa suojeltujen kirkollisten rakennusten tukea ja 1,8 miljoonaa euroa kirkon keskusrahaston tukea muille seurakuntarakennuksille.

Petäjäveden kirkko
Suurin yksittäinen tuki myönnettiin vuonna 1879 valmistuneen Petäjäveden kirkon sisätilojen korjaukseen. © Kuva: Petäjäveden seurakunta.

Seurakuntien hakemuksista yli puolet koski suojeltujen kirkollisten rakennusten tukea. Hakemusten määrä oli kaksinkertainen muutamiin edellisiin vuosiin verrattuna.

Suurin yksittäinen tuki myönnettiin Petäjäveden kirkon korjaukseen (1 545 000 euroa). Vuonna 1879 valmistuneen, arkkitehti August Bomanin suunnitteleman kirkon ulkopuoliset osat on korjattu 2000-luvun alussa ja nyt korjauksen kohteeksi pääsevät kirkon sisäosat.

Muita huomattavia hankkeita ovat suojeltujen kirkollisten rakennusten ryhmässä Mäntyharjun, Korpilahden ja Imatran Kolmen ristin kirkkojen korjaukset sekä muiden toimitilojen ryhmässä Valtimon, Lumijoen ja Kinnulan seurakuntatalojen korjaukset.

Nyt rahoitetut hankkeet koskevat olemassa olevien rakennusten kunnostamista. Avustusten kohteina ovat kirkot, seurakuntatalot ja muut seurakuntien toimitilat. Yleisimmin korjataan kattoja, julkisivuja sekä lämmitys- tai paloturvajärjestelmiä.

Lisätietoja ja kaikki myönnetyt avustukset Suomen evankelis-luterilaisen kirkon verkkosivuilta.