Rakentamisen Ruusu 2017 vihreälle asuinkerrostalolle

Uutinen 11.12.2017 klo 8.45
Vihreistä vihrein -talon keittiöpuutarha
Vihreistä vihrein -kerrostalon keittiöpuutarha. © Kuva: Pia Kuusiniemi, LOCI maisema-arkkitehdit Oy.

 

Helsingin Rakentamisen Ruusun 2017 sai Vihreistä vihrein -kerrostalo Jätkäsaaressa. Helsingin ympäristö- ja lupajaoston puheenjohtaja Silvia Modig luonnehti Vihreistä vihrein -kerrostaloa innovatiiviseksi ja rohkeaksi kohteeksi, jossa on onnistuttu yhdistämään ekologiset tavoitteet viihtyisään ja kohtuuhintaiseen asumiseen. Rakentamisen Ruusu jaettiin 23. kerran ‎laadukkaasta rakennettuun ympäristöön liittyvästä työstä.

Vihreistä vihrein -kerrostalohankkeessa selvitetään viherkattojen toimivuutta asuinkerrostalossa ja etsitään julkisivujen vihreyttämisen ratkaisuja. Kerrostalon kattotasanteiden metsäiset oleskelualueet, hedelmä- ja marjakeitaat, ketokatot, viljelypuutarhat ja perhosbaarit on sovitettu yhteen asukkaiden yhteisten tilojen kanssa. Hankkeessa pyritään hälventämään viherrakentamiseen liittyviä ennakkoluuloja.

Rakennushankkeen osapuolet ovat vieneet hanketta pitkäjänteisesti eteenpäin vuorovaikutteisella yhteistyöllä ja mukaan on sitoutettu erilaisia osapuolia. Hankkeeseen on kytketty pitkäaikainen tutkimusseuranta, josta vastaavat Helsingin yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto.

Rakentamisen Ruusut myönnettiin pääsuunnittelija Pia Iloselle, maisemasuunnittelija Pia Kuusiniemelle, rakennuttaja Mikael Lönnrothille, rakennusliikkeen edustaja Hannu Saarelle ja vihersuunnittelija Taina Suoniolle.

Kunniamaininta Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaukselle

Helsingin kaupunginteatterin lämpiö
Helsingin kaupunginteatterin lämpiö. © Kuva: Arno de la Chapelle.

Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus sai Rakentamisen Ruusu 2017 -kunniamaininnan. Modig kuvaili kunniamaininnan saanutta peruskorjausta erittäin onnistuneeksi hankkeeksi, jonka tuloksista kaikki helsinkiläiset voivat nauttia.

Helsingin kaupunginteatteri on merkittävä modernin arkkitehtuurin restaurointikohde. Korjaukset, muutokset ja täydennykset on taitavasti suunniteltu ja toteutettu niin, että ne sulautuvat arkkitehti Timo Penttilän alkuperäiseen arkkitehtuuriin lähes huomaamattomina.

Kunniamaininta kaupunginteatterin peruskorjauksesta myönnettiin pääsuunnittelija Pauno Narjukselle, rakennussuunnittelija Richard Alaskewiczille ja talotekniikasta vastanneelle Jouko Laukalle.

Lue lisää palkituista kohteista Helsingin kaupungin verkkosivuilta