Näyttely juhlistaa 60-vuotiasta Lemmenjoen kansallispuistoa

Uutinen 16.5.2016 klo 13.20

Suomen ja Euroopan suurin kansallispuisto Lemmenjoella juhlii tänä vuonna 60-vuotista taivaltaan. Viime viikolla Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa Inarissa avautui Lemmenjoki-näyttely juhlistamaan kansallispuiston pyöreitä vuosia.

Lemmenjoen kansallispuisto
Lemmenjoen kansallispuisto. © Kuva: Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siida.

Lemmenjoki-näyttely esittelee alueen monipuolista luontoa, historiaa sekä alueen käyttöä. Ainutkertainen luonto, saamelaiskulttuuri sekä kullankaivu ovat luoneet Lemmenjoesta omaleimaisen alueen, joka on edelleen elinvoimainen perinteisen ja nykyisten elinkeinojen kohtaamispaikka.

Lemmenjoen kansallispuistossa vierailee vuosittain noin 12 000 retkeilijää, ja lisäksi aluetta hyötykäyttävät esimerkiksi poronhoitajat ja kullankaivajat. Lemmenjoki-näyttelyssä kansallispuiston monipuolisuus on otettu huomioon esittelemällä alueen historiallista puolta, mutta myös nykyisiä elinkeinoja. Lisäksi tietoa löytyy esimerkiksi poronhoidosta, kullankaivusta sekä kansallispuiston monipuolisesta luonnosta.

Näyttelyssä on esillä paljon uutta ja vanhaa kuvamateriaalia. Myös liikkuvaa kuvaa on hyödynnetty sekä vuosikymmenten takaa, että viime vuosilta. Näyttelyssä on huomioitu lapset rakentamalla heille oma Lemmenjoen maisema.

Lemmenjoki-näyttely on esillä Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa 11.5.-4.9.2016.

Lisätietoja Saamelaismuseo Siidan verkkosivuilta.