Millaisia asioita maisemasta voi oppia? – Kuvareportaasi Arkimaisemia junan ikkunasta kannustaa tarkkailemaan Suomen maisemia

Uutinen 22.6.2020 klo 11.10
Hakaniemi aurinkoisena päivänä Helsingin rautatieradan varrelta päin kuvattuna. Etualalla radanvarsi ja vehreitä puita. Venesatamassa pieniä veneitä.
Hakaniemen värikäs historia näkyy myös sen nykyisessä maisemassa. © Kuva: Tuija Mikkonen

Tänä kesänä moni on joutunut miettimään kesäsuunnitelmansa uusiksi. Koska toiveet kesäisistä ulkomaanmatkoista ovat päätyneet romukoppaan, on monelle avautunut loistava mahdollisuus matkustaa ympäri Suomen. Nyt onkin hyvä tilaisuus tarkastella suomalaisia maisemia aistit avoinna, sillä maisemat kertovat katsojalleen enemmän kuin ensisilmäyksellä uskoisi. 

Maisemien tarkkailua matkan päältä

Ympäristöneuvos Tuija Mikkonen kuvasi junan ikkunasta matkansa Vaasasta Helsinkiin. Lue Tuija Mikkosen kuvaraportti Arkimaisemia junan ikkunasta ja katso, millaisia asioita maisemasta voi havaita. 

Kannustamme kaikkia kesämatkailijoita katsomaan maisemaa uusin silmin: Miten maisemat eroavat toisistaan ja miksi avautuva näkymä on juuri sellainen kuin se on? Jaa kesäkuvasi Instagramissa tunnisteella #kulttuuriympäristömme ja tutustu myös muiden jakamiin maisemiin seuraamalla kulttuuriympäristömme-sivua Instagramissa!