Millainen on sinun maisemasi? – Kerro Suomalaisen Kirjallisuuden Seuralle

Uutinen 16.10.2017 klo 9.45
Maisema iltaruskossa
Miten aistit omaa maisemaasi ja millaisia tunteita se sinussa herättää? © Kuva: Jonina Vaahtolammi.

 

Nyt voit kertoa, millainen on sinun maisemasi. Onko se mielessäsi vai ympärilläsi? Maaseudulla, lähiössä vai kaupungissa? Kerro muistosi Suomalaisen Kirjallisuuden Seuralle, jossa kerätään ensi kesään asti muistoja ja kokemuksia suomalaisille tärkeistä maisemista.

Me elämme maisemissa, olivatpa ne haavetiloja tai ympäröivää todellisuutta. Ne voivat olla erämaata tai esplanadeja, saaristoa tai syrjäkyliä, lähiöiden takamaita, soita, peltoja tai taajamia. Mikä tekee sinun maisemastasi oman tuntuisen? Onko se maisema, jossa elät arkeasi vai maisema, jonne unelmoit pääseväsi? Kerro, millainen on maisemaelämäkertasi.

Kerro maisemastasi omalla tyylillä

Keruuseen voi vastata suomeksi, ruotsiksi tai saameksi. Kirjoittaa voi omalla tyylillään ja kielellään, eikä pituutta ole rajoitettu. Lisää vastaukseesi myös suostumuksesi siihen, että lähettämäsi aineisto arkistoidaan nimellä tai nimimerkillä SKS:n arkistoon. Kirjoittamisen tukena voi halutessaan käyttää karttoja ja merkitä niihin itselleen tärkeitä paikkoja. Karttoja voit ladata ilmaiseksi esimerkiksi osoitteesta pikakartta.fi.

Kirjoituksessa voi pohtia esimerkiksi, mikä tekee maisemasta sinulle erityisen? Missä sinun maisemasi on, maalla vai kaupungissa? Onko se meri, järvi, tunturi tai pelto? Onko kesämaisemasi eri kuin talvimaisemasi? Lisää kysymyksiä pohdinnan tueksi löytyy Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran verkkosivuilta. Keruuseen voi lähettää myös valokuvia. Oman maisemansa tarinan voi lähettää 1.6.2018 asti.

Osallistuneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja. Keruun järjestävät Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Svenska litteratursällskapet i Finland ja Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman tutkija Laura Seesmeri.