Hyppää sisältöön

Millainen on oma arkimaisemasi?

Uutinen 14.8.2018 klo 12.57
Yhdenlaista arkimaisemaa Helsingin Herttoniemessä.
Yhdenlaista arkimaisemaa Helsingin Herttoniemessä. © Kuva: Laura Rautjoki, YHAn kuvapankki.

 

Ympäristöministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen tänään alkava #arkimaisema-valokuvakampanja haastaa katsomaan omaa arkimaisemaa uusin silmin.

Maisemat ovat läsnä jokaisen arjessa ja tärkeä osa elinympäristön laatua, kulttuuriperintöä ja identiteettiä. Pysähdymme ihastelemaan erityisen kauniina pitämiämme maisemia, mutta arkeemme kuuluvat maisemat saattavat jäädä vähemmälle huomiolle. Jokapäiväinen elinympäristö saattaa käydä niin tutuksi, että siihen ei enää kiinnitä huomiota.

Maisemat ovat kuitenkin tärkeä osa ihmisten hyvinvointia ja elinympäristön viihtyisyyttä. Arkimaisema-kampanjalla halutaan kannustaa kaikkia huomaamaan tutun, arkisen maiseman arvo ja vaikutus päivittäiseen elämään.

Osallistu kampanjaan!

Arkimaisemasi voi olla kaupunkimaisema, luonnonmaisema tai maaseutumaisema. Se voi olla kaunis tai ihan tavallinen maisema. Pysähdy katsomaan ja valokuvaamaan arkesi maisemia. Millaisia ajatuksia tai tunteita maisema sinussa herättää? Jaa kuvasi tunnisteella #arkimaisema.

Kampanjan löydät sosiaalisesta mediasta:

Facebook Arkimaisema
Instagram @arkimaisema
Twitter @arkimaisema

Kilpailu huipentuu maisemapäivänä lokakuussa

Arkimaisema-kampanja huipentuu 20.10. vietettävään kansainväliseen maisemapäivään. Päivän teemana ovat Suomessa tänä vuonna arkimaisemat.

Maisemapäivää on alettu viettämään Euroopan neuvoston aloitteesta ja tavoitteena on vakiinnuttaa se jokavuotiseksi perinteeksi. Ensimmäisen kerran kansainvälistä maisemapäivää juhlistettiin viime vuonna, jolloin ympäristöministeriö haastoi kunnat ja kansalaisjärjestöt miettimään, millä tavoin päivää voitaisiin viettää tulevina vuosina.

Miten sinä viettäisit maisemapäivää? Osana Arkimaisema-kampanjaa jaetaan vinkkejä maisemapäivän juhlistamista varten.

Lue lisää ympäristöhallinnon verkkosivuilta.