Hyppää sisältöön

Merenkurkun maailmanperintöalue viettää 10-vuotisjuhlia

Uutinen 12.7.2016 klo 9.45

Merenkurkun maailmanperintökohde täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Merenkurkku on Suomen ainoa UNESCOn luonnonperintökohde. Maailmanperintöalue juhlii syntymäpäiviään yhdessä yleisön ja asukkaiden kanssa, tarjolla on paljon ohjelmaa ja tapahtumia syksyyn asti.

Merenkurkku 10 v
 

Kirjoituskilpailu, retkiä ja teatteriteos

Minun maailmanperintöni -kirjoituskilpailuun saa osallistua kaikilla kielillä. Päätuomarina toimii kirjailija Antti Tuuri. Tarinoita Merenkurkusta ja Ruotsin Korkealta rannikolta kerätään 1.8.2016 saakka.

Ohjeet kirjoittajille ja tiedot palkinnoista löytyvät osoitteesta: luontoon.fi/merenkurkku10

Metsähallitus järjestää yhteistyökumppaniensa kanssa myös kaksi erikoisretkeä. Toukokuun lopussa matkattiin Valassaarille ja lauantaina 3.9. retki suuntautuu Sommarön linnakealueelle.

Tulevaisuuteen sijoittuva teatteriteos täydentää Merenkurkun maailmanperintöalueen juhlavuoden. Vuoden harrastajateatteri Ramppi on sopinut Metsähallituksen kanssa teatteriteoksen toteuttamisesta. Rampin näytelmä Ihmiskunnan perintö avaa nuoremman polven näkökulman maailmanperinnön suojeluun. Teoksen käsikirjoittaa Jukka Jaatinen ja ohjaa Emppu Kannasto.

Juhlat huipentuvat syyskuussa

Maailmanperinnön kymmenvuotisjuhlat huipentuvat syyskuussa. Mustasaaren kulttuuritalolla järjestetään kaikille avoin juhla 5.9.2016, jossa julkistetaan myös Minun maailmanperintöni -kilpailun voittajat.

Suuntaa siis kesän aikana Merenkurkkuun juhlimaan!

Tutustu kaikkiin tapahtumiin: www.merenkurkku.fi/juhlavuosi