Mennään metsään -kampanja huipentuu tällä viikolla

Uutinen 1.10.2018 klo 9.28
Metsässä suomalaiset ulkoilevat, virkistyvät ja nauttivat luonnosta.
Metsässä suomalaiset ulkoilevat, virkistyvät ja nauttivat luonnosta. © Kuva: Riku Lumiaro, YHAn kuvapankki.

 

Metsä ja luonto ovat lähellä jokaista suomalaista asuinpaikasta riippumatta. Metsä on oleellinen osa kulttuuriympäristöämme, tärkeä paikka liikkua ja ulkoilla, terveyden ja rauhan lähde. Ikiaikaisen metsäsuhteemme perustana ovat maailman laajimmat jokamiehenoikeudet, oikeus mennä metsään.

Yle on juhlinut suomalaista metsää ja jokamiehenoikeuksia Mennään metsään -kampanjalla Suomen luonnon päivästä 25.8.2018 alkaen ja päättää kampanjan tänään alkavalla Mennään metsään -viikolla 1.–7.10.2018. Kampanjan aikana Yle on pitänyt metsiä ja suomalaisten metsäkokemuksia esillä monin tavoin.

Jokamiehenoikeudet kunniaan

Mennään metsään -kampanjan yhtenä päämääränä on jokamiehenoikeuksien vieminen Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle. Unescon listalle pääsevät sellaiset tavat, joita kansalaiset arvostavat ja aktiivisesti käyttävät. Siksi kampanjan aikana jokainen voi kertoa, montako kertaa käy metsässä kahden syksyisen viikon aikana 24.9.–7.10.2018.

Käy merkitsemässä metsäkäyntisi Mennään metsään -laskuriin.

Puut ja metsät esillä monin tavoin

Meillä kaikilla on jonkinlainen suhde metsään ja puihin. Kampanjan osana Yle on kerännyt Minä ja mun puu -tarinoita ja kuvia suomalaisten rakkaimmista puista. Tarinoista kootaan myöhemmin näyttely Metsämuseo Lustoon. Myös monessa Ylen radio- ja televisio-ohjelmassa metsät ovat olleet esillä eri tavoin.

Tutkaile siis tällä viikolla omaa metsäsuhdettasi ja mene syksyiseen metsään! Muista ilmoittaa metsäretkesi Mennään metsään -laskuriin.

Lue lisää Mennään metsään -kampanjasta Ylen verkkosivuilta.