Mäntyharjun museon uusi verkkosivu opetuskäyttöön tuo esille paikkakunnan kulttuuriympäristön

Uutinen 14.12.2016 klo 11.55
mantyharju
Uusi verkkosivusto kertoo mäntyharjulaisten lähiympäristöstä ennen ja nyt. © Kuvakaappaus Mäntyharjua puoin ja toisin -sivulta

Mäntyharjun museo on määrätietoisesti pyrkinyt koulujen kanssa tehtävän yhteistyön lisäämiseen ja uudenlaisen kotiseututyön tuomiseen lasten ja nuorten ulottuville. Museo on nyt julkaissut opetuskäyttöön tarkoitetut verkkosivut, Mäntyharjua puolin ja toisin.

Museon verkkosivut ovat osa Mäntyharjun kulttuurikasvatussuunnitelmaa. Puolin ja toisin -sivuston julkinen aineisto on koulujen lisäksi kaikkien Mäntyharjun menneisyydestä kiinnostuneiden tietopankki. Sivuihin voi tutustua osoitteessa mantyharjunverkkomuseo.com.

Puolin ja toisin -sivustolla tuodaan museon aineistoja julkiseksi uudella tavalla. Mukana on museon kokoelmista löytyviä valokuvia ja filmiaineistoja sekä museon menneitä kesänäyttelyitä verkkonäyttelyiksi muunnettuina. Verkkosivut tukevat elokuussa voimaan astuneen uuden opetussuunnitelman tavoitteita. Museon aineistot tuovat opetukseen paikallista näkökulmaa ja auttavat syventämään esimerkiksi historian tunneilla opittuja sisältöjä. Verkkosivulta löytyy kouluopetusta helpottavia tehtäviä, joiden kautta oppilaita kannustetaan muun muassa pohtimaan oman taustansa merkitystä ja paikkaansa sukupolvien ketjussa.

mantyharju2
© Kuvakaappaus Mäntyharjua puolin ja toisin -sivulta