Maisemapäivä kutsuu valokuvaamaan vettä

Uutinen 13.9.2019 klo 12.14
Kuvituskuva
Missä muodossa vesi näyttäytyy sinun arkimaisemassasi? Jaa kuvasi #arkimaisema aihetunnisteella. © Kuva: Hanna Hämäläinen

Sunnuntaina 20.10. vietetään kansainvälistä maisemapäivää, jonka teemana tänä vuonna on Euroopan laajuisesti Maisema ja vesi. 

Ympäristöministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen Instagramissa järjestämä valokuvakampanja kannustaa havainnoimaan vettä arjen maisemissa jo ennen maisemapäivää. Kampanjalla halutaan innostaa löytämään luovia ja monipuolisia lähestymistapoja aiheeseen.

Millaisin kaikin tavoin vesi onkaan osa sinun arkimaisemaasi? Valokuvaa maisemia ennakkoluulottomasti ja jaa kuvat Instagramissa tunnisteella #arkimaisema. Osa kuvista voidaan jakaa @arkimaisema Instagram-tililtä.

Valokuvakilpailu 20.10. julkaistuille #arkimaisema -kuville

Kampanja huipentuu valokuvakilpailuun kansainvälisenä maisemapäivänä 20.10.2019. Tuomaristo valitsee parhaat kuvista, jotka julkaistaan kyseisenä päivänä Instagramissa tunnisteella #arkimaisema. Voittajat palkitaan aiheeseen sopivin kirjapalkinnoin.

Osallistu kilpailuun kuvaamalla Maisemapäivänä 20.10. vettä osana arkesi maisemia ja julkaisemalla kuvat Instagramissa tunnisteella #arkimaisema. Aikaa kuvaamiseen ja osallistumiseen on koko vuorokausi.

Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii ympäristöneuvos Tapio Heikkilä ympäristöministeriöstä. Heikkilä toteaa: ”#arkimaiseman tarkoitus on havainnoida ja tulkita maisemia, olivatpa ne pieniä tai suuria, maalla tai kaupungissa, tylsiä tai arvokkaiksi määriteltyjä. Maiseman olemuksen ymmärtäminen on askel niiden vaalimiseen.”

Maisemien vuosittainen juhlapäivä

Kansainvälistä maisemapäivää vietetään vuosittain 20.10. Päivä liittyy Eurooppalaisen maisemayleissopimukseen, jonka tavoitteena on suunnitella, hoitaa ja suojella kaikenlaisia maisemia. Sopimukseen kuuluvatkin sekä kauniit että arkiset maisemat, niin maaseudulla, luonnossa kuin kaupungissa. Tänä vuonna kansainvälistä maisemapäivää vietetään kolmatta kertaa.

Maisemapäivän järjestävät ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus. Mukana ovat myös Suomen Kotiseutuliitto sekä Maa- ja kotitalousnaisten Keskus. Luvassa on muun muassa maisemakävelyitä arvokkailla maisema-alueilla. Kansainvälinen maisemapäivä on tänä vuonna osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivät ohjelmaa.

Seuraa kampanjaa sosiaalisessa mediassa

Instagram: @arkimaisema
Twitter: @arkimaisema

Lisätietoja


Tutkija Annika Uddström, Suomen ympäristökeskus, p. 0295 251 715, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Ympäristöneuvos Tapio Heikkilä, ympäristöministeriö, p. 0295 250 166, etunimi.sukunimi@ym.fi