Hyppää sisältöön

Lokakuussa juhlistetaan maisemia!

Uutinen 8.10.2018 klo 9.27
Arkimaisema Helsingin Töölöstä.
Arkimaisema Helsingin Töölöstä. © Kuva: Annika Uddström.

 

Lokakuussa vietetään Kansainvälistä maisemapäivää 20.10. ja maisemat nostetaan esiin monin tavoin.

Suomen paras maisemahanke 2018 -kilpailun voittaja julkistetaan ja palkitaan 19.10.2018 ympäristöministeriön järjestämässä Maisemasymposiumissa Säätytalolla Helsingissä. Kilpailuun osallistui tänä vuonna viisi hienoa maisemahanketta, ja voittaja lähtee Suomen edustajana tavoittelemaan Euroopan neuvoston maisemapalkintoa. Suomen paras maisemahanke -kilpailu järjestetään joka toinen vuosi, tänä vuonna kilpailu järjestettiin jo kuudetta kertaa.

Myös maisemasymposiumista on muodostumassa perinne, tilaisuus järjestetään nyt jo viidettä kertaa. Tuttuun tapaan maisemahankekilpailun voittajan juhlistamisen lisäksi tilaisuudessa luodaan katsaus ajankohtaisiin maisema-asioihin. Tilaisuudessa kuullaankin kiinnostavia esityksiä muun muassa Suomen maisemaobservatorion toiminnasta. Maisemaobservatorio on toiminut pari vuotta yliopistojen, tutkimuslaitosten ja kansalaisjärjestöjen yhteishankkeena.

Lisätietoa kilpailusta ja Maisemasymposiumista:
http://www.ymparisto.fi/suomenparasmaisemahanke

Arkimaisemat esille valokuvakampanjalla

Arkimaisema Hangosta.
Arkimaisema Hangosta. © Kuva: Tapio Heikkilä.

Kansainvälistä maisemapäivää vietetään 20.10. kaikissa Eurooppalaiseen maisemayleissopimukseen kuuluvissa maissa. Euroopan neuvoston tavoitteena on vakiinnuttaa päivä jokavuotiseksi perinteeksi, ensimmäisen kerran kansainvälistä maisemapäivää vietettiin vuonna 2017.

Suomi on valinnut Maisemapäivän teemaksi tänä vuonna arkimaisemat. Teemaan virittäydytään jo etukäteen arkimaisemia ylistävällä, osallistavalla #arkimaisema-valokuvakampanjalla. Kampanja on käynnissä Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa.

Ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus haastavat kampanjalla kaikki katsomaan omaa, tuttua arkimaisemaansa uusin silmin ja valokuvaamaan arkensa maisemia. Kampanjaan voi osallistua liittämällä kuviinsa tunnisteen #arkimaisema sekä seuraamalla kampanjatiliä @arkimaisema. Instagramissa kampanjaan osallistuneista kuvista esitellään päivittäin yksi päivän arkimaisemana.

Lisätietoa: http://www.ymparisto.fi/Maisemapaiva