Kulttuuriympäristöt ja innovaatiot esillä Pohjois-Karjalassa

Uutinen 15.10.2018 klo 14.54
Museoviraston Kulttuuriympäristöpäivät
 

Mitä tekoäly voi tarjota tulevaisuuden työlle? Minkälaisia sosiaalisia ja taloudellisia innovaatioita syntyy menneisyyden, kulttuuriperinnön ja erilaisten tilojen innoittamana? Näistä ja muista innovaatioihin ja tulevaisuuteen liittyvistä teemoista keskustellaan lokakuun lopulla Museoviraston Kulttuuriympäristöpäivillä Joensuussa.

Museoviraston Kulttuuriympäristöpalvelut järjestää vuosittaiset Kulttuuriympäristöpäivät tänä vuonna 29-30.10.2018 yhteistyössä Pohjois-Karjalan museon kanssa Joensuussa Carelicumissa. Aiemmin päivät on järjestetty nimellä Kulttuuriympäristön neuvottelupäivät. Tämän vuoden päivien teemana ovat innovaatiot ja muutos.

Kulttuuriympäristöpäivillä käsitellään ajankohtaisia aiheita eri näkökulmista. Tavoitteena on nostaa esiin ajatuksia herättäviä teemoja ja näkökulmia sekä edistää kulttuuriympäristöalan ammattilaisten verkostoitumista. Ohjelmassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja, keskusteluita ja iltatilaisuus.

Kulttuuriympäristöpäivillä 2018 kuullaan ja pohditaan muun muassa millaisia innovaatioita kulttuuriperintö voi tuottaa. Miten innovaatiot ovat muokanneet kulttuuriympäristöä kautta aikojen? Miten suuret muutokset, megatrendit, näkyvät kulttuuriympäristötyössä?

Tapahtuma on tarkoitettu erityisesti kulttuuriympäristöasioissa toimiville viranomaisille, mutta myös muut asiasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita tapahtumaan. Kulttuuriympäristöpäiville Pohjois-Karjalaan voi ilmoittautua vielä tämän viikon 19.10.2018 asti.

Päivät ovat osa Kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta 2018 ja Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.