Kosteus- ja homevaurioituneen rakennuksen korjausopas on uusittu

Uutinen 29.10.2019 klo 13.52
Kosteusvaurioitunutta rakennuksen sisätilaa
Uusi kosteus- ja homevaurioituneet rakennuksen korjausopas on ladattavissa valtioneuvoston julkaisuarkistosta. © Mikko Vähäniitty, ympäristöministeriön kuvapankki

Kosteus- ja homevaurioituneen rakennuksen korjausopas on uusittu. Oppaaseen on koottu ajantasaiset, nykypäivän tarpeisiin vastaavat ohjeet ja uusin tutkimustieto.

Opas on laadittu erityisesti 1940-luvun jälkeen rakennettuja julkisia palvelurakennuksia ja niiden tavanomaisia rakenteita silmällä pitäen. Korjausperiaatteet sopivat sovellettaviksi myös muuhun rakennuskantaan.

Opas kattaa koko korjaushankkeen suunnittelusta erilaisiin korjaus- ja laadunvarmistusmenetelmiin ja niiden valintaan sekä korjauksen onnistumisen seurantaan. Käytännönläheisistä ohjeista ja tiedoista on hyötyä erityisesti kosteus- ja mikrobivaurioituneiden rakennusten korjausten suunnittelijoille ja tilaajille. 

Tämän ympäristöministeriön oppaan ovat kirjoittaneet alan johtavat asiantuntijat Ramboll Finland Oy:stä, Aalto-yliopistosta ja Tampereen yliopistosta. Kirjoitustyötä johti korjausrakentamisen toimialapäällikkö Inari Weijo Rambollilta.

Ruotsinkielinen opas ilmestyy joulukuussa 2019.

Oppaan voi ladata ilmaiseksi valtioneuvoston julkaisuarkistosta.

Painetun oppaan voi ostaa Rakennustiedon verkkokaupasta.