Käy täällä! – Löytöretkiä kulttuuriympäristöön

Uutinen 17.5.2018 klo 12.20
 
Löytöretkiä kulttuuriympäristöön -juttusarjan avauksessa Museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet kertoo muun muassa itselleen tärkeästä Oulujoesta. © Kuva: Timo-Pekka Heima, Museovirasto.
Löytöretkiä kulttuuriympäristöön -juttusarjan avauksessa Museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet kertoo muun muassa itselleen tärkeästä Oulujoesta. © Kuva: Timo-Pekka Heima, Museovirasto.

 

Kulttuuriympäristössä retkeily ja sen tutkiminen virkistää ja elämyksiä on tarjolla niin lähiympäristössä kuin hiukan kauempanakin. Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden kunniaksi Kulttuuriymparistomme.fi-palvelun toimituskunta ja palvelun taustavaikuttajat haluavat esitellä palvelun lukijoille mielenkiintoisia ja itselleen tärkeitä kulttuuriympäristökohteita ympäri Suomen. Löytöretkiä kulttuuriympäristöön -juttusarjassa kirjoittajat kertovat käymisen arvoisista kohteista ja kannustavat tekemään löytöretkiä upeaan kulttuuriympäristöömme.

Juttusarjan ensimmäisessä osassa Museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet esittelee omat ehdotuksensa kiinnostavista kulttuuriympäristön kohteista, joissa kannattaa vierailla. Suuntaisitko sinä vaikkapa Turun Henkien kulmaukseen tai Oulujoen maisemiin?

Juttusarjan osia julkaistaan muutaman viikon välein kesän ja alkusyksyn 2018 aikana.

Osallistu ihanien kohteiden esittelyyn ja jaa sosiaalisessa mediassa omat kiinnostavat kulttuuriympäristökohteesi! Instagramissa jaamme @kulttuuriymparistomme –tililtä kuvia, joissa on #kulttuuriympäristömme aihetunniste. Kiinnostavien kohteiden esittelyssä voit käyttää myös aihetunnisteita #käytäällä ja #löytöretkiä.

Löytöretkiä kulttuuriympäristöön -juttusarja on osa Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden ja Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa Suomessa.