Jyväskylän kirkkopuisto ja sen historia esillä tuoreessa mobiilioppaassa

Uutinen 22.6.2016 klo 10.30

Jyväskylän kirkkopuistosta on valmistunut Tarinatallennin-työkalulla toteutettu mobiiliopas. Oppaan sisältö koostuu videoista, valokuvista, äänitteistä ja teksteistä. Kolmeen eri teemaan keskittyvät sisältöreitit johdattavat käyttäjän puiston, patsaiden- ja muistomerkkien, sekä rakennusten taustoihin. Opas on tuotettu erityisesti lapsille ja nuorille, mutta se sopii kaikille rakennetusta ympäristöstä ja historiasta kiinnostuneille.

Jyväskylän kirkkopuisto mobiiliopas
Tuoreessa mobiliioppaassa Jyväskylän kirkkopuiston historiaan voi tutustua myös videoiden avulla. © Kuva: Keski-Suomen museo.

Jyväskylän kirkkopuisto on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö, jossa näkyvät maamme kehitysvaiheet ja historia. Puistossa on toiminut muun muassa kaivo, tori, leikkipuisto ja sota-aikoina siellä sijaitsi sirpalesuojia. Puiston kruunu on sen keskellä oleva kaupunginseurakunnan kirkko. Eri kausien rakennukset ja puiston viherelementit muodostavat yhdessä arvokkaan kaupunkipuiston, joka on aina toiminut ihmisten kohtauspaikkana. Kirkkopuisto on vihreä keidas keskellä Jyväskylän kaupunkia.

Mobiiliopas on Jyväskylän taidemuseon ja Keski-Suomen museon toteuttama. Aikaisempia keskisuomalaisia julkaisuita Tarinasoittimella ovat Jyväskylän rakennetusta historiasta kertova Aallon kylässä ja Suomen käsityön museon koostama esittely keskisuomalaisista käsityökohteista. 

Kirkkopuiston mobiiliopas toimii internetyhteydellä varustetulla älylaitteella tai tietokoneella. Sivusto ei vaadi erillisen sovelluksen lataamista. Löydät mobiilioppaan osoitteesta http://tarinasoitin.fi/jyvaskylankirkkopuisto

Lisätietoja: Sirpa Turpeinen, museolehtori Jyväskylän taidemuseo, sirpa.turpeinen@jkl.fi