Hyppää sisältöön

Jaossa avustuksia kulttuuriympäristön ja muinaisjäännösalueiden hoitoon

Uutinen 6.2.2018 klo 16.15
Kulttuuriympäristön hoitoa Halikon Rikalanmäellä. kuva Museovirasto
Kulttuuriympäristön hoitoa Halikon Rikalanmäellä. © Kuva: Museovirasto.

 

Kulttuuriympäristön hoitoa on yhteinen toiminta, jolla edistetään ympäristön, maiseman ja muinaismuistojen säilymistä. Hoito on säilyttämistä, suojelua ja kestävää kehitystä. Kulttuuriympäristökohteiden ja muinaisjäännösalueiden hoitoon voi hakea avustusta Museovirastolta 15.3.2018 mennessä.

Kulttuuriympäristökohteiden hoitoavustusten tavoitteena on mahdollistaa niiden kulttuuriympäristön ja -maiseman kohteiden säilyminen, joiden hoitoon ja ylläpitoon ei ole haettavissa tukea muista valtion avustuksista. Avustus täydentää Museoviraston rakennusten entistämisavustuksia ja muinaisjäännösten hoitoavustuksia. Etusijalla ovat hankkeet, jotka varmistavat kohteen historiallisten arvojen ja ympäristön säilymisen.

Muinaisjäännösalueiden hoitoavustusten tavoitteena on edistää kiinteiden muinaisjäännösten säilymistä ja tunnistamista tukemalla alueiden maisemanhoitoa ja kohteiden merkitsemistä. Vuonna 2018 avustuksia kohdennetaan ensisijaisesti maisemanhoitoon.

Avustuksia haetaan sähköisen asiointiliittymän kautta ja hakijoiden on tunnistauduttava palvelussa. Yksityishenkilö voi tunnistautua pankkitunnuksilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella, yhteisöt, kuten kunnat, yhdistykset ja säätiöt, puolestaan Katso-tunnuksella. Katso-organisaatiotunnistus on Väestörekisterikeskuksen maksuton palvelu organisaatioiden tunnistamiseen sähköisessä asioinnissa. Avustuksista kiinnostuneita yhteisöjä kehotetaan varmistamaan mahdollisimman pian, että heillä on voimassa oleva Katso-tunnus, tai hankkimaan sellainen.

Lue lisää Museoviraston verkkosivuilta.