Hyppää sisältöön

Hae avustusta yhteisöjen kulttuuriperintö- ja kulttuuriympäristötoimintaan

Uutinen 18.12.2017 klo 8.45
Puotilan sadonkorjuujuhlat
Yhteisöille voi esitellä kulttuuriperintöä ja -ympäristöä monin tavoin. © Kuva: Jonina Vaahtolammi.

 

Erilaisilla hankkeilla voidaan jakaa tietoa kulttuuriympäristöistä ja tallentaa siihen liittyviä tarinoita, perinteitä ja muistoja. Tammikuun loppuun asti voi hakea avustusta Museovirastolta yhteisöjen kulttuuriperintö- ja kulttuuriympäristöhankkeille. Tuettavilla hankkeilla halutaan vahvistaa erityisesti yhteisöjen osallisuutta kulttuuriperintöön ja -ympäristöön. Avustusten hakuaika päättyy 31.1.2018 kello 15.00.

Avustettavat hankkeet voivat sisältää esimerkiksi kulttuuriympäristöön liittyvän tiedon tallennusta, dokumentointia ja tiedon välittämistä. Museovirasto painottaa hankkeita, jotka sisältävät yhteisöjen osallistumista toimintaan, hankkeen tulosten monipuolista levittämistä sekä uudenlaisia yhteistyömuotoja. Voisiko alueenne kulttuuriympäristöä esitellä vaikka yhteisöllisellä näyttelyllä tai tallentaa siihen liittyviä tarinoita yhdessä paikallisen koulun tai vanhainkodin kanssa?

Avustuksia myönnetään kansalaisjärjestöille ja muille yhteisöille. Avustuksia haetaan ensimmäistä kertaa sähköisen asiointiliittymän kautta. Avustushakemuksen tekemistä varten hakijoiden on tunnistauduttava palvelussa. Yhteisöt tarvitsevat asiointiliittymän käyttöön Väestörekisterikeskuksen Katso-organisaatiotunnukset. Avustuksista kiinnostuneita yhteisöjä kehotetaan varmistamaan mahdollisimman pian, että heillä on voimassa oleva Katso-tunnus, tai hankkimaan sellainen hyvissä ajoin.

Lue lisää yhteisöjen kulttuuriperintöön ja kulttuuriympäristöön liittyvistä hankkeista Museoviraston verkkosivuilta