Euroopan kulttuuriympäristöpäivät kutsuvat juhlimaan kulttuuriperintöä - avajaisjuhlaan voi nyt ilmoittautua

Uutinen 18.1.2018 klo 15.56
kuvitus

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät on 50 Europaan maan yhteinen tapahtumakokonaisuus, joka juhlistaa kulttuuriympäristöä ja kulttuuriperintöä. Teema on tänä vuonna ”Tunne perintösi, jaa tarinasi”. Teemavuosi käynnistyy avajaisjuhlassa 7.2. Suomalaisen kirjallisuuden seuran juhlasalissa. Kulttuuriympäristöpäivät ja avajaisjuhla ovat avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille. Ilmoittautuminen tilaisuuteen on nyt alkanut ja jatkuu 31.1. saakka, tai niin kauan kuin paikkoja riittää - tilaisuuteen mahtuu sata nopeinta ilmoittautujaa.

Juhlan avaa asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.  Pääpuhuja on Vuoden tiedekynä 2017 -voittaja, dosentti Miika Tervonen, joka pureutuu hankalaan käsitteeseen "kulttuuri", ja purkaa myyttiä suomalaisista yhden kulttuurin kansana. Lisäksi tilaisuudessa palkitaan lasten ja nuorten Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun voittaja ja kuullaan mahdollisuuksista osallistua Euroopan kulttuuriympäristöpäiviin ja kulttuuriperinnön eurooppalaiseen teemavuoteen, johon päivät tänä vuonna liittyvät. Tilaisuuden lopuksi on mahdollisuus osallistua opastettulle kävelykierrokselle Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tiloissa tai Helsinki 1918 -kierrokselle lähikortteleissa.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu: Tunne perintösi, jaa tarinasi - Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teemavuoden avajaisjuhla.