Hyppää sisältöön

Euroopan kulttuuriperintöpalkinnot 2019 haettavana

Uutinen 17.9.2018 klo 9.24
Vuonna 2018 Kulttuurivoltti-hanke ja suomalaiset kulttuurikasvatussuunnitelmat saivat Euroopan kulttuuriperintöpalkintojen pääpalkinnon. Kuva: Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto BARK.
Vuonna 2018 Kulttuurivoltti-hanke ja suomalaiset kulttuurikasvatussuunnitelmat saivat Euroopan kulttuuriperintöpalkintojen pääpalkinnon. © Kuva: Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto BARK.

Euroopan unionin ja Europa Nostran vuoden 2019 kulttuuriperintöpalkinnot ovat haettavissa. Aikaisempina vuosina useita suomalaisia kulttuuriympäristöhankkeita on palkittu kulttuuriperintöpalkinnoilla. Hakuaika ensi vuoden palkinnoista päättyy 15. marraskuuta 2018.

Euroopan kulttuuriperintöpalkinnot – European Heritage Awards / Europa Nostra Awards – ovat kulttuuriperintöalan korkein kunnianosoitus Euroopassa. Palkintoa voi hakea kulttuuriperintökohteen kunnostushankkeelle, merkittävälle tutkimus- tai digitointihankkeelle, yksilön tai yhteisön kulttuuriperintötyölle omistautuneelle toiminnalle ja koulutukselliselle tai kulttuuriperintötietoisuutta lisäävälle hankkeelle. Hakemus voi koskea aineellista tai aineetonta kulttuuriperintöä.

Runsasta suomalaismenestystä

Palkittujen hankkeiden joukosta valitaan seitsemän Grand Prix -voittajaa, jotka saavat 10 000 euron pääpalkinnon. Tänä vuonna Kulttuurivoltti-hanke ja suomalaiset kulttuurikasvatussuunnitelmat saivat yhden pääpalkinnoista. Aiemmin sen ovat Suomesta saaneet Adoptoi monumentti -hanke, Kesälahden kirkon kellotapuli ja Kierikkikeskus Yli-Iissä.

Palkinnon tarkoituksena on lisätä eurooppalaisten tietoisuutta kulttuuriperinnöstään, tuoda esiin hyviä malleja kulttuuriperinnön säilyttämiseksi, lisätä maarajat ylittävää kokemusten ja tietojen vaihtoa, vahvistaa kulttuuriperinnön arvostusta ja tietoisuutta siitä sekä esimerkin avulla rohkaista ihmisiä vastaavanlaisiin hankkeisiin ympäri Euroopan.

Ehdotuskaavakkeet Europa Nostran verkkosivuilla osoitteessa: www.europeanheritageawards.eu/apply.

Tutustu myös Europa Nostra Finlandin hakuohjeisiin.