Etsitään hyvin korjattua seurantaloa

Uutinen 14.2.2018 klo 12.36
Kulttuurihuone Walo
Vuonna 2016 Hyvän korjauksen palkinto myönnettiin Kulttuurihuone Walolle ja sen korjanneelle Laitilan kulttuuriseura Walolle. © Kuva: Sanna Käyhkö.

 

Tiedätkö hyvin korjatun seurantalon, jonka korjaushanke sopii esimerkiksi muillekin? Ehdota Hyvän korjauksen palkinnon saajaa maaliskuun loppuun mennessä.

Seurantaloasian neuvottelukunta myöntää joka toinen vuosi yhdelle seurantalolle Hyvän korjauksen palkinnon tunnustuksena vanhaa rakennustapaa kunnioittavasta ja talon toimivuutta parantavasta korjauksesta. Nyt etsitään vuoden 2018 palkittavaa kohdetta.

Hyvä korjaus on vanhaa kunnioittavia menetelmiä ja materiaaleja

Kulttuurihuone Walo sisätilat
Myös Kulttuurihuone Walon sisätilat on korjattu tyylikkäästi. © Kuva: Sanna Käyhkö.

Hyvin korjatussa seurantalossa korjaukset on tehty vanhaan taloon sopivilla korjausmenetelmillä ja materiaaleilla. Esteettömyys ja mahdolliset laajennukset on suunniteltu vanhaan rakennukseen sopiviksi. Korjauksen valmistumisesta tulisi palkitsemisvuonna olla kulunut enintään viisi vuotta.

Ehdotuksen tekijä voi olla yksityishenkilö tai yhteisö, joka tuntee talon ja sen korjaukset hyvin. Ehdotus palkinnon saajasta jätetään sähköisellä lomakkeella 31.3.2018 mennessä. Seurantaloasiain neuvottelukunnan asettama palkintoraati arvioi esitykset ja neuvottelukunta päättää tunnustuspalkinnon myöntämisestä. Palkitut kohteet julkistetaan Euroopan kulttuuriympäristöpäivien yhteydessä syyskuun toisena viikonloppuna.

Palkinnon jakaminen on osa kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden ohjelmaa.

Lisää tietoa palkinnosta ja ehdotuslomake löytyvät Suomen Kotiseutuliiton verkkosivuilta.