Ensimmäiset suomalaiskohteet maailmanperintölistalle 25 vuotta sitten - Uusi julkaisu kertoo kohteista

Uutinen 18.11.2016 klo 14.51
suomenmaailmanperintokohteet
Suomen maailmanperintökohteet -julkaisu on tilattavissa suomen lisäksi ruotsiksi, englanniksi ja ranskaksi. © Kuva: Museovirasto

Museoviraston uusi julkaisu esittelee Suomen seitsemän maailmanperintökohdetta kuvin ja sanoin. Suomen maailmanperintökohteet -julkaisun kertoo kohteiden erityispiirteistä – siitä, miksi ne on aikoinaan tunnustettu maailmankin mittakaavassa ainutlaatuisiksi. Samalla kirja kertoo kohteiden usein värikkäästäkin historiasta sekä kuvailee Unescon toimintaa ja periaatteita kulttuuri- ja luonnonperinnön suojelemisessa. Kokonaisuuden viimeistelevät upeat valokuvat.

Ensimmäiset suomalaiskohteet maailmanperintölistalle 25 vuotta sitten

Julkaisu juhlistaa osaltaan Suomen maailmanperintökohteiden merkkivuotta, sillä ensimmäisten suomalaiskohteiden, Suomenlinnan ja Vanhan Rauman, valinnasta maailmanperintölistalle tulee tänä vuonna kuluneeksi 25 vuotta. Suomenlinnassa merkkivuotta muistetaan myös näyttelyllä, joka kertoo kaikista maailmanperintökohteista ja kulttuuriperinnöstä laajemminkin. Näyttely on esillä Suomenlinna-museossa vuoden 2016 loppuun saakka, minkä jälkeen sen on tarkoitus lähteä kiertonäyttelynä Suomen muihin maailmanperintökohteisiin.

Suomessa on tällä hetkellä seitsemän Unescon maailmanperintökohdetta, Suomenlinna, Vanha Rauma, Petäjäveden vanha kirkko, Verlan puuhiomo ja pahvitehdas, Sammallahdenmäki, Struven ketju ja Merenkurkun saaristo. Jokainen niistä edustaa yleismaailmallisesti erityisen arvokasta kulttuuri- tai luonnonperintöä.

 

Julkaisujen myynti:

Kansallismuseon museokauppa, Mannerheimintie 34, Helsinki
Museovirasto/Julkaisutilaukset, PL 913, 00101 Helsinki, kirjatilaus@kansallismuseo.fi