Arkkitehti Erik Bryggmanin juhlavuosi käynnistetään restaurointiseminaarilla

Uutinen 8.1.2016 klo 12.40
Turun linnan restaurointi oli yksi arkkitehti Erik Bryggmanin töistä. Kuva: Mikko Laaksonen.
Turun linnan restaurointi oli yksi arkkitehti Erik Bryggmanin töistä. © Kuva: Mikko Laaksonen.

Vuonna 2016 tulee kuluneeksi 125 vuotta arkkitehti Erik Bryggmanin syntymästä. Bryggman-instituutti järjestää Turussa juhlavuoden kunniaksi kaksipäiväisen Bryggman-seminaarin aiheena historiallisten rakennusten restaurointi ja uudet käytöt.

Historiallisen rakennusperinnön restaurointi oli keskeinen teema arkkitehti Erik Bryggmanin (1891-1955) ja myös hänen tyttärensä sisustusarkkitehti Carin Bryggmanin (1920-1993) elämäntyössä. Erik Bryggman osallistui Turun tuomiokirkon restaurointiin 1920-luvulla sekä toteutti myöhemmin Turun linnan ja Kakskerran kirkon restauroinnit. Turun linnan vuosina 1939-1960 tehty päälinnan restaurointi on ollut esikuva sodan jälkeen toteutetulle historiallisen arkkitehtuurin korjaukselle sekä Suomessa että ulkomailla. Carin Bryggmanin keskeisin kokonaisuutena säilynyt työ on Turun linnan uusi sisustus sekä päälinnassa että esilinnassa.

Erik Bryggmanin juhlavuoden seminaari toteutetaan kaksipäiväisenä. Ensimmäinen päivä painottuu esitelmiin ja toinen käytännön ekskursioihin. Seminaarin esitelmissä kuullaan asiaa niin puolalaisesta ja ruotsalaisesta restauroinnista kuin yleisemmin vanhoista taloista. Seminaarin pääkieli on suomi, mutta osa luennoista on ruotsiksi tai englanniksi.

Seminaariin on vapaa pääsy, retkille osallistumisesta peritään pieni maksu. Katso tarkempi ohjelma Bryggman-instituutin verkkosivuilta ja ilmoittaudu mukaan 31.1. mennessä.

Lisätietoja Bryggman-instituutin verkkosivuilta.