Arjen maisemia palkittiin valokuvakilpailussa

Uutinen 6.11.2018 klo 9.09
Kim Bärlundin (nimimerkki kmbrlnd) tuomaristo kehuu löytäneen persoonallisen näkemyksen arkimaisemaan. Palkittu kuva on abstrakti kuva kerrostaloasukkaan arkimaisemasta, joka yön valojen myötä muuttuu salaperäiseksi.
Kim Bärlundin (nimimerkki kmbrlnd) tuomaristo kehuu löytäneen persoonallisen näkemyksen arkimaisemaan. Palkittu kuva on abstrakti kuva kerrostaloasukkaan arkimaisemasta, joka yön valojen myötä muuttuu salaperäiseksi.

 

Ympäristöministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen #arkimaisema-valokuvakilpailun parhaat on palkittu. 20.10. vietetyn kansainvälisen maisemapäivän kunniaksi Instagramissa järjestetyn kilpailun kuvissa korostui löytämisen riemu.

Tuomaristo kuvailee kilpailun voittajia joukoksi monipuolisia, oivaltavia ja kauniita näkemyksiä arjen maisemista. Palkituissa maisemissa ovat edustettuina niin kaupunki, maaseutu, luonto kuin teollisuusmiljööt. Neljä parasta kuvaa palkittiin valokuvakirjalla.

Arkimaisemia kuvattiin ahkerasti

Kilpailuun osallistuttiin kansainvälisen maisemapäivän 20.10. aikana Instagramissa lähes 300 kuvalla. Tuomaristo kuvaili voittajien poimimista kuvien joukosta haastavaksi, ja voittajanelikon ulkopuolelle jäi useita kuvia, jotka tuomaristo olisi mielellään palkinnut.

Maisemapäivän valokuvakilpailua edelsi #arkimaisema-valokuvakampanja, jossa pyydettiin kuvaamaan arjen maisemia ja jakamaan kuvat Instagramissa, Facebookissa tai Twitterissä. Kampanja onnistui yli odotusten ja arkimaisemien kuvaamista on jatkettu innokkaasti maisemapäivän jälkeenkin. #arkimaisema-tunnisteella löytyy eri kanavista jo yli 1 800 kuvaa.

Arkimaisema-teemalla nostettiin esille jokapäiväisten maisemien arvo erityisen kauniina pidettyjen näkymien ohella. Kampanjalla kiinnitettiin huomiota siihen, että maisemat ovat osa meidän yhteistä kulttuuriperintöä, identiteettiä, hyvinvointia ja elinympäristön laatua.

Kansainvälistä maisemapäivää vietettiin 20.10. kaikissa Eurooppalaiseen maisemayleissopimukseen kuuluvissa maissa. Kansainvälistä maisemapäivää vietetään maisemayleissopimuksen allekirjoittamisen vuosipäivänä. Sopimus allekirjoitettiin Firenzessä 20.10.2000, ja se on astunut voimaan jo 39 maassa.

Katso lisää #arkimaisema-kuvia Suomen ympäristökeskuksen verkkosivuilta ja kampanjan Instagram-tililtä.