Alvar Aalto -viikko nostaa arkkitehtuurin esille Jyväskylässä

Uutinen 27.8.2018 klo 9.32
Tapahtumaviikon aikana voi tutustua esimerkiksi Alvar Aallon suunnittelemaan Jyväskylän yliopiston päärakennukseen.
Tapahtumaviikon aikana voi tutustua esimerkiksi Alvar Aallon suunnittelemaan Jyväskylän yliopiston päärakennukseen. © Kuva: Tero Takalo-Eskola.

 

Keski-Suomessa esitellään tällä viikolla Alvar Aaltoa ja tämän tunnetuimman arkkitehtimme perintöä runsaalla tapahtumakattauksella. Aallon tuotannon lisäksi viikon aikana voi tutustua arkkitehtuuriin monenlaisen ohjelman kautta.

Alvar Aalto -viikko on uudenlainen tapahtumaviikko, joka liittyy arkkitehtuuriin, muotoiluun, asumiseen ja kaikkeen rakennettuun ympäristöömme. Viikon ohjelmisto koostuu eri teemoilla toteutetuista opastetuista kierroksista, luennoista ja työpajoista poikkitaiteellisessa ja -tieteellisessä hengessä.

Viikon yhteydessä ensimmäistä kertaa järjestettävä Aalto Open House Jyväskylä avaa yleisölle ovia Alvar Aallon arkkitehtuurikohteisiin, jotka ovat normaalisti suljettuja tai joihin harvemmin pääsee tutustumaan. Tällä viikolla järjestetään myös kansainvälinen Alvar Aalto -symposium, jonka ajankohtaiset teemat käsittelevät asumisen ja asuntosuunnittelun ajankohtaisia sekä tulevaisuuden kysymyksiä.

Lähes kaikki Alvar Aalto -viikon tapahtumat ovat yleisölle maksuttomia. Tutustu ohjelmaan ja poimi itsellesi mieleisimmät tapahtumat täältä.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Alvar Aalto -säätiö ja Jyväskylän kaupunki sekä lukuisat yhteistyökumppanit.

Lue lisää: Alvar Aalto -viikko 27.8.-2.9.2018