Tapahtumat

Tervetuloa keskustelemaan Helsingin viheralueista

Näyttelytila Laiturilla keskustellaan Helsingin viheralueiden kehittämisestä tiistaina 23. elokuuta. Tilaisuudessa voi ottaa kantaa Helsingin viher- ja virkistysverkostosta laadittavaan kehittämissuunnitelmaan – VISTRA II:een.

Kehittämissuunnitelmassa esitetään toimia, joilla viheralueista saadaan tulevaisuudessa helpommin saavutettavia, maisemasta vetovoimaisempaa ja palveluista nykyistä monipuolisempia. Esimerkiksi Helsingin laajoille viheralueille, vihersormille, esitetään uusia yhteyksiä, kuten siltoja ja alikulkuja sekä lauttayhteyksiä saarilta toisille.

Vihersormien lisäksi suunnitelmassa on tarkasteltu niiden väliin jäävää kaupunginosien viherverkostoa, joka koostuu puistoista, aukioista, kävelyreiteistä ja lähimetsistä. Kaupunginosien viherverkosto on jaettu kuuteen kokonaisuuteen, joille kullekin on esitetty omat kehittämistoimensa.
Suunnitelman tarkoitus on ohjata kaavoitusta niin, että viheralueiden ja muun viherympäristön kehittämisnäkökulma tulee huomioiduksi. Suunnitelmaa on tehty uuden yleiskaavan pohjaksi ja rinnalla. Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee suunnitelmaa syksyllä.

 

Aika 23.8.2016 klo 17.00 - 19.00
   
Paikka Näyttelytila Laituri

Narinkka 2, Helsinki
   
Järjestäjä Kaupunkisuunnitteluvirastonviestintä ksv.viestinta@hel.fi
Julkaistu 19.8.2016 klo 14.57, päivitetty 19.8.2016 klo 14.56