Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Vantaan historiakävelyt

Tule mukaan VisitVantaan, Vantaa-Seuran ja Vantaan kaupunginmuseon järjestämille historiakävelyille ympäri Vantaata!

Sukella mukaan Vantaan tarinaan yhden opastuksen tai koko sarjan verran. Vantaan monikerroksisesta historiasta löytyy herkullisia tarinoita kivikaudelta katutaiteeseen. Uskalla antaa Vantaan valloittaa!

Oppaina toimivat Vantaa-Seuran ja Vantaan kaupunginmuseon asiantuntijat. Noin tunnin mittaiselle, ilmaiselle kierrokselle lähdetään useimmiten kello 17.30 tarkemmin ilmoitetusta paikasta. Tarkista kellonaika ja lähtöpaikka jokaisen opastuksen yhteydessä. Päälle säänmukainen varustus.

Opastus on suomeksi paitsi keskiviikkona 19.6. opastus ainoastaan ruotsiksi. Kierrokset starttaavat Vantaa-päivänä 15.5. Kävelykierrokset ovat osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä. Tervetuloa mukaan!
Aika 15.5.2019 klo 17.30 - 12.8.2019 klo 18.30
   
Paikka Eri puolilla Vantaata

Liesikuja 5, 01600 Vantaa
   
Järjestäjä Vantaa-Seura, VisitVantaa ja Vantaan kaupunginmuseo
   
Yhteystiedot Mari Virtanen, Vantaan kaupunki, mari.virtanen@vantaa.fi, puh. 050 3121 981, Riina Koivisto, Vantaa-Seura, riina.koivisto@vantaaseura.fi, puh. 050 443 4040 tai Maiju Hautamäki, Vantaan kaupunginmuseo, maiju.hautamaki@vantaa.fi
   
Tapahtuman ohjelma Kesän ohjelma:

Ke 15.5. klo 17.30 Myyrmäki: Kivikaudesta katutaiteeseen
Myyrmäki sijaitsi kivikaudella meren rannalla ja alueella suoritetut mittavat arkeologiset kaivaukset kertovat hylkeenpyytäjien elämästä ja kuolemasta. Mitä muinaisesta Myyrmäestä on edelleen nähtävillä katutaiteen värittämässä Myyr Yorkissa?

Lähtöpaikka: Ravintola Wanda’s, Liesikuja 5

Ma 20.5. klo 17.30 Hämeenkylän kartano
Vantaalla riittää kartanoita ja kartanoilla tarinoita. Hämeenkylän kartanossa näkyy itse Engelin kynänjälki ja vaikka päärakennusta ei olekaan niin onhan kuitenkin käyttämätön keisarillinen käymälä.

Lähtöpaikka: Hämeenkylän kartanoravintolan edusta, Juustenintie 1

Ma 27.5. klo 17.30 Kuninkaala: Maalaisidylli tehtaiden varjossa
Kivenheiton päässä Tikkurilan sykkeestä ja tehtaiden varjosta löytyy edelleen maalaispitäjän henki. Rakennushistoriallisesti merkittävällä kokonaisuudella on peräti presidentillinen kytkös.

Lähtöpaikka: Heurekan Tiederavintola, Tiedepuisto 1

Ma 3.6. klo 17.30 Korson monet kasvot
Korsossa on aina sattunut ja tapahtunut. Korsolla on yli satavuotias historia yhtenä Vantaan ensimmäisistä pientaloesikaupungeista. Korson monet kasvot paljastuvat kaduilla ja rakennuksissa, jotka kertovat niin sodan kauhuista kuin elämisen arjesta.

Lähtöpaikka: Korson Wanha Asema, Urpiaisentie 1B

Ma 10.6. klo 17.30 Kaivoksela: Rautakaivosten lähiö
Vantaan rautainen sydän, Sillbölen avolouhos oli aikansa merkittävin rautamalmin lähde ja nykyisin yksi Vantaan teollisen historian näkyvimmistä muistomerkeistä, jonka mukaan Kaivoksela on nimensä saanut.

Lähtöpaikka: Kaivokselan liikuntapuiston laita, Luolapolku 6, kierros päättyy Kaivokselan ostarille

Ons 19.6. kl. 17.15 Helsinge kyrkoby: Kyrkan, byn och hemmet
Bekanta dig med huvudstadsregionens rötter och Vandas hjärta vid området kring St. Lars kyrka. Helsinge kyrkoby är välbevarad – här finner du byggnader från sex olika århundraden. Guidningen är på svenska. Opastus on ainoastaan ruotsiksi.

Start: Kaffestugan Laurentius, Kyrkovägen 47

Ma 24.6. klo 17.30 Tikkurila: Jokikävely
Keravanjoen varteen ovat rakentuneet Silkkitehdas, rautatie ja Tikkurilan väritehtaat. Niiden lisäksi jokivarresta löytyy luontoa ja merkkejä muinaista Vantaasta.

Lähtöpaikka: Vernissan Kahvi Charlotta, Tikkurilantie 36

Ma 1.7. klo 12.00 Övre Nybackasta Vantaankoskelle
Vantaankosken kuohuja ovat katselleet niin kivikautiset kannibaalit, teollisuuden väki kuin pitäjän koululaisetkin, puhumattakaan lukuisista Kuninkaantien matkalaisista. Matkalla ÖvreNyckasta Viilatehtaalle kuulet myös Vantaan nimen tarinan.

Lähtöpaikka: Övre Nybacka, Nybackantie 4, kierros päättyy Viilatehtaalle

Ma 5.8. klo 17.30 Keskiaikainen Vantaa
Helsingin äiti – Helsingin pitäjän kirkonkylä henkii menneisyyden harmoniaa. Arkeologiset kaivaukset paljastivat joukon salaisuuksia kirkon vanhan aidan liepeiltä ja elämästä pappilassa.

Lähtöpaikka: Kahvitupa Laurentius, Kirkkotie 47

Ma 12.8. klo 17.30 Kivistö: Menneen ja modernin kohtaamispaikka
Öljylamppukylästä Asuntomessualueeksi. Kivistössä on vuosien saatossa odotettu niin sähkön saapumista kuin kauppakeskusta, mutta mitä muuta on Kehäradan aseman ympärillä kasvava kaupunginosa?

Lähtöpaikka: Beer&Café Solmu, Jaspiskuja 5
   
Verkko-osoite http://vantaaseura.fi/2356-2/
   
https://www.facebook.com/events/281960489380377/
Julkaistu 9.5.2019 klo 15.39, päivitetty 9.5.2019 klo 15.42